Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Υγείας

Το όνομα του βουλευτή επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλου ακούγεται το τελευταίο διάστημα σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Πολύ πιθανό είναι η τοποθέτησή του στο Υπουργείο Υγείας μετά και από την αρνητική βαθμολογία που απεκόμισε το υπουργείο  από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, και διευθυντής του κέντρου Οικονομικών της Υγείας της LSE. Είναι επίσης διευθυντής του τομέα της Υγείας στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στην LSE. Η έρευνα του εστιάζει στην σύγκριση συστημάτων Υγείας, εξετάζοντας ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης, τις φαρμακευτικές πολιτικές, την πρόσβαση στα φάρμακα στις αναπτυσσόμενες χώρες, την ιδιωτική ασφάλεια Υγείας και τον επίδραση  της Ε.Ε στα συστήματα Υγείας. Το 1996 ίδρυσε την LSE Health που είναι αυτήν την περίοδο είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στην LSE.  Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Μελέτη των Συστημάτων Υγείας, του ερευνητικού κέντρου ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας που δημιουργήθηκε από την συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων Βελγίου, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας, της London School of Economics και του London School of Hygiene and Tropical Medicine. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας θεωρητικός της υγείας που μιλάει για στεντ χωρις να τα έχει δει ποτέ.
Δεν τολμά να ακουμπήσει γιατρούς λόγω της απόλυτης άγνοιας του πάνω στην ιατρική πράξη (ότι γνωρίζει για αυτά τα άκουσε)με αποτέλεσμα να εξαντλεί την επιστημοσύνη του στο φάρμακο και τους φαρμακοποιούς που είναι πιο εύκολο κομμάτι(γιαυτό και όλη η πολεμική).
Θα ήθελα πολύ να τον ακούσω να μιλά κόντρα με γατρούς έστω και μη πανεπιστημιακούς. Απλά.....τζάμπα μάγκας!