Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Νέο εξώδικο στον ΕΟΦ από τους φαρμακοποιούς

Μετά τη καταγγελία Σαρδέλη για τα αντιγριπικά εμβόλια ακολουθεί νέα καταγγελία για τις εξαγωγές από το νέο συνάδελφο Γ.Δαγρέ. Ήδη η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών ετοιμάζει συνολική και στοιχειοθετημένη καταγγελία για τις ελλείψεις φαρμάκων. Συγχαρητήρια στον αγαπητό συνάδελφο και είμαστε στο πλευρό του.  Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ :

Εξώδικο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλοντας ότι προκαλούνται με πρόθεση σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα. 

Την ίδια στιγμή, δυο φαρμακοποιοί κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ότι η φαρμακοβιομηχανία Roche δεν προμηθεύει την αγορά με τρία φάρμακα που κρίνονται αναντικατάστατα για τους ασθενείς. 

Τα δυο μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης αφού η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, δεν προμηθεύει επαρκώς την αγορά με το φάρμακο Madopar των 250 mg το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς με νόσο Parkinson, το Cellcept και το Herceptin φάρμακα τα οποία απευθύνονται σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και σε ασθενείς με πρόσφατη μεταμόσχευση νεφρού. 

Στην καταγγελία τους αφήνεται να νοηθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προκαλεί τεχνητή έλλειψη με συνειδητή πρόθεση να δημιουργηθούν προβλήματα με αυτά τα δυο φάρμακα.

Πάντως, η εταιρεία άπαντα ότι διερευνά όλες τις παραμέτρους προς επίλυση του θέματος.


http://www.skai.gr/news/greece/article/158145/exodiko-ston-eof-apo-tous-farmakopoious-/

Διαβάστε τη καταγγελία :

       ΠΡΟΣ
1.      Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Δ/ση: Αριστοτέλους 17, Αθήνα)
(Τηλ: 2105232821/2, 2105249011
fax: 2105239269)
2.      ΕΟΦ (Δ/ση: Μεσογείων 284, Αθήνα)
(Τηλ: 2106507200, fax: 2106545535)
3.      Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών (Κτιριο 16)
(Τηλ: 2108222890, 2108827874
fax: 2108837983)
4.      ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ (Δ/ση: Ακαδημίας 20, Αθήνα)
(Τηλ: 2103632601, fax: 2103632608)
5.      ΦΣΑ (Δ/ση: Μιλλέρου 1, Αθήνα)
(Τηλ: 2105220954-5, fax: 2105220721)
6.      ΠΦΣ (Δ/ση: Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου, Αθήνα)
     (Τηλ: 2103410372, fax:2103459324)

Κοιν.: ROCHE HELLAS A.E.
(Δ/ση: Αλαμάνας 4 & Δελφών, Αθήνα
Τηλ: 2106166100, fax: 2106199930)ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ
Την 7η Δεκεμβρίου 2011 ζήτησα από την Φαρμακαποθήκη ALFA-PHARM  που εδρεύει στην οδό Λεωνίδου 8 & Καλλέργη, Αθήνα, όπως με προμηθεύσει με οκτώ (8) κυτία φαρμάκου Madopar 250mg προς εκτέλεση ιατρικής συνταγής δίμηνης θεραπείας.
Το φάρμακο απευθύνεται σε ασθενείς με νόσο Parkinson και κρίνεται απαραίτητo και αναντικατάστατο απο τον θεράποντα ιατρό.
Η φαρμακαποθήκη με ενημέρωσε ότι τα αποθέματά της δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του συνόλου των φαρμακείων-πελατών της καθώς η ποσότητα που έχει  παραλάβει από την Roche αντιστοιχεί κατ’ αναλογία σε  1,65 κυτία Madopar 250mg ανα φαρμακείο.
Την 8η Δεκεμβρίου και ημέρα Τετάρτη  επικοινώνησα με την εταιρία Roche για να ζητήσω την προμήθεια των φαρμάκων μέσω αυτής. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, η υπάλληλος της εταιρείας κ.Θεωδοροπούλου με ενημέρωσε ότι η εταιρία δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα. Στην ερώτησή μου για το πώς θα προμηθευτώ τα φάρμακα, με παρέπεμψε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντιλόγου στην φαρμακαποθήκη (η οποία όπως προείπα αδυνατεί να με προμηθεύσει) ή στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Πέραν τούτου, δεν έδειξε και καμία άλλη προσπάθεια για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης προμήθειάς μας στο εν λόγω φάρμακο, θέμα για το οποίο η εταιρεία ROCHE είναι αποκλειστικά υπόλογη, ειδικά από τη στιγμή που η φαρμακαποθήκη πιστοποιεί ότι είναι η εταιρεία ROCHE αυτή που αρνείται την απρόσκοπτη τροφοδοσία των Φαρμακείων σε φάρμακα, αρνούμενη να προμηθεύσει τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων για κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, θέμα πολύ σοβαρό,
Καθώς η εταιρεία Roche, με τη πολιτική που ακολουθεί, εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών, αφού με την πρακτική της και τις παραλλαγές αυτών παρεμποδίζει (με το προς διερεύνηση ερωτηματικό της συνειδητής πρόθεσης) την πρόσβασή τους στα απαραίτητα φάρμακα.
Επιπροσθέτως των ανωτέρω ευθυνών της για τις οποίες κρίνω πως η εταιρεία οφείλει να λογοδοτήσει στις Αρμόδιες Αρχές και σε περίπτωση που βρεθεί υπότροπη να υποστεί καταλογισμό και τις προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις,
της προσάπτουμε και την κατηγορία των ηθικών και υλικών ζημιών που υφιστάμεθα σαν επαγγελματίες φαρμακοποιοί και η επόμενη κίνηση μου σύμφωνα με το άρθρο 306 του ποινικού κώδικα είναι να καταφύγουμε στις αρμόδιες αρχές,
εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,
εφόσον η εταρεία συνεχίζει να αρνείται να συμμορφωθεί με τις δια νόμου υποχρεώσεις της απέναντι στο Σύστημα Υγείας και στο Θεμελιώδες Δικαίωμα του έλληνα ασθενούς για πρόσβαση στο απαραίτητο για αυτόν φάρμακο.

Τα παραπάνω ισχύουν ενισχυμένα, ειδικά στην περίπτωση που το αργότερο ως αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 δεν έχουμε προμηθευτεί κανονικά τις απαραίτητες για την κάλυψη του ασθενούς μας ποσότητες φαρμάκων.
Ο λόγος είναι πως θεωρούμε ιδιαιτέρως ανησυχητικό το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ασθενής στην δυσάρεστη τυχούσα θέση να διακόψει την αγωγή του, ή να υποστεί άλλου είδους εξωγενή ταλαιπωρία, χωρίς αιτιολογία σοβαρή που θα δικαιολογούσε με νόμιμα προβλεπόμενο τρόπο μία τέτοια ανησυχητική εξέλιξη για τον δυνητικό κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία του.  Μετα τιμής
Ταυροπούλου Όλγα
Δαγρές Γιάννης
Φαρμακοποιοί


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τους μαχητικούς νέους μας, κανας Σύλλογος τίποτα;

OXYNOYS είπε...

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ , ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΓΑ