Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Τα μόνα ταμεία που δεν ενοποιήθηκαν ζητούν και τα ρέστα.


Τη δυνατότητα να λειτουργούν φαρμακεία μέσα στα Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος. Μέλη της, τέσσερα Αυτοδιαχειριζόμενα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία Υγείας, και συγκεκριμένα το ΑΤΠΣΥΤΕ (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος), ο ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης), το ΤΥΠΑΤΕ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας) και το ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).
Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, την οποία κοινοποιούν στις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, οι εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι τα εν λόγω Ταμεία είναι απολύτως συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους (φαρμακευτικούς συλλόγους, δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα).
«Ζητούμε ως αυτονόητο δικαίωμά μας να μας δοθεί η δυνατότητα να λειτουργούμε φαρμακεία στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία με σκοπό τη διασφάλιση των οικονομικών και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας.
Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση, επ' ωφελεία των μελών μας, του μέχρι σήμερα ισχύοντος ποσοστού κέρδους στην αλυσίδα διακίνησης φαρμάκου, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό στη διαρκή μας προσπάθεια για εξορθολογισμό των δαπανών μας», επισημαίνουν.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω τέσσερα Ταμεία αριθμούν 110.000 ασφαλισμένους και 1.000 εργαζόμενους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=384791&ct=1&dt=15/02/2011#ixzz1EIl6l7Ag

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλητεία των δημοσιογράφων άκου αυτονόητο δικαίωμα να έχουν φαρμακείο? Να μπουν στον ΕΟΠΥΥ. Πρέπει να το φωνάζουμε συνέχεια.
Για να παίρνουν τα φάρμακα μετά με 5% όπως οι στρατιωτικοί. κουφάλες !!!