Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Έντονη διαμαρτυρία του Χ.Ξανθόπουλου στο Δ.Σ.

Σε έντονη διαμαρτυρία προχώρησε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Νέων Φαρμακοποιών Χ.Ξανθόπουλος με αφορμή αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να περάσουν από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η επιστολή ανέφερε τα εξής :

Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Φ.Σ.Θ. μέσω του ΣΥ.ΦΑ. πριν μερικές μέρες ως συλλογική έκφραση του Δ.Σ. θα ήθελα να αναφέρω ότι η παρούσα επιστολή δεν αποτέλεσε προϊόν συνεδρίασης του Δ.Σ. του συλλόγου και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σύνολο των μελών.
   Επί της ουσίας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το γεγονός να παίρνονται αποφάσεις χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. δυστυχώς δεν αποτέλεσε ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά έχει ξανασυμβεί επανειλημμένα και ως παράταξη μας βάζει σε σκέψεις. Από τη στιγμή αυτή προσωπικά δε θα δεχτώ να συμμετάσχω σε τέτοιες πρακτικές αλλά και σε συμμετοχή τηλεφωνικών αποφάσεων καθώς κάτι τέτοιο δε δίνει τη δυνατότητα συζήτησης μεταξύ των μελών αφού ο διάλογος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση στη δημοκρατία για τη λήψη ορθών αποφάσεων. 
   Ως εκπρόσωπος της παράταξης που εκφράζει το 10% των συναδέλφων θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλουν το θεσμικό μας ρόλο αλλά και το σύνολο των συναδέλφων που μας στήριξαν στις εκλογές.
   Εκφράζουμε λοιπόν, την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός αυτό και από τη στιγμή αυτή δηλώνουμε ότι αν ξαναπέσουν στην αντίληψή μας τέτοιες ενέργειες θα προβούμε των νόμιμων δικαιωμάτων μας, καθώς παραβιάζεται το καταστατικό του συλλόγου. Το γεγονός αυτό του ελέγχου των ενεργειών του Φ.Σ.Θ. αποτέλεσε προεκλογική μας δέσμευση και δεν τη παραβιάζουμε. Άλλωστε, πεποίθηση της Κίνησης Νέων Φαρμακοποιών είναι ότι στη δημοκρατία η μόνη δύναμη της μειοψηφίας είναι η νομιμότητα και η σωστή τήρηση των διαδικασιών.
   Παρακαλώ η παρούσα επιστολή να κατατεθεί στα πρακτικά τα οποία εντός ολίγων ημερών θα παρακαλούσα να τα έχω στη κατοχή μου.

Με εκτίμηση ,
Χρήστος Ξανθόπουλος
Φαρμακοποιός
Μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Θ.

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίστηκε η στάση του Αντιπροέδρου του Φ.Σ.Θ., ο οποίος προέβει σε απρεπείς χαρακτηρισμούς απέναντι στο σύνολο της παράταξης των Νέων Φαρμακοποιών ενώ στην ειρωνική ερώτηση του προέδρου κ. Θεοδωσιάδη αν έχουμε διαβάσει το καταστατικό του συλλόγου η απάντηση του εκπροσώπου της ΚΙ.ΝΕ.Φ. ήταν ξεκάθαρη. "
Έχετε αναρτημένο το νόμο στο site του συλλόγου και εκεί λέει ξεκάθαρα ότι το Δ.Σ. είναι αυτό που παίρνει τις αποφάσεις και όχι ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος απλά προεδρεύει του συμβουλίου. Έχετε τη πλειοψηφία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα περνάνε τα θέματα από το Δ.Σ. "

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξουσιομανής και επικίνδυνος, είρων και τραμπούκος. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι ο κος Πρόεδρος του ΦΣΘ. Δεν εκπλήσσομαι με την εμετική συμπεριφορά του.