Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Νέο μέτωπο ανοίγει το Υπουργείο: Με ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς θα μπορούν να συνάπτουν τα Ταμεία

16 νέα σχέδια συμβάσεων οριστικοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Παροχών Υγείας. Οι συμβάσεις αυτές περιέχουν ενιαίους όρους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που αφορούν μεταξύ άλλων στη λειτουργία των Μονάδων, τον καθορισμό νοσηλίων και την κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και θεραπειών.

Στη σχετική συνεδρίαση αποφασίστηκε τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς (σήμερα οι συμβάσεις συνάπτονται υποχρεωτικά σε επίπεδο Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου).

Με αυτή την κίνηση οι συναρμόδιοι φορείς στοχεύουν να μη δημιουργούνται προβλήματα -π.χ. εμπάργκο-  σε περίπτωση μαζικών κινητοποιήσεων του κλάδου. Μάλιστα πριν μερικές μέρες, όταν οι φαρμακοποιοί είχαν και πάλι σταματήσει να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ο διοικητής του Ταμείου, Κυριάκος Σουλιώτης, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο το ταμείο να προχωρήσει σε σύναψη ατομικών συμβάσεων, καθώς όπως είχε πει οι φαρμακοποιοί δεν προχωρούσαν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στο παρελθόν, όταν οι συμβάσεις γίνονταν σε επίπεδο φαρμακείου.(πηγή capital.gr)

Προετοιμάζεται το υπουργείο για ολομέτωπη σύγκρουση με τα φαρμακεία σε πρώτο επίπεδο σε περίπτωση στάσης πληρωμών και σε δεύτερο επίπεδο σε όσα έρχονται για το 2012. Ανάλογη θέση μάχης πρέπει να λάβουμε τα φαρμακεία από σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: