Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η κατάργηση των εκπτώσεων θα πλήξει ή τους συνεταιρισμούς ή τους ιδιώτες φαρμακαποθηκάριους

Αγαπητοί συνάδελφοι,
η κατάργηση των εκπτώσεων θα στρέψει σε πρώτη φάση το σύνολο των μετόχων και συνεταιριστών προς τους ΣΥ.ΦΑ. καθώς το μέρισμα θα αποτελέσει πλέον το μοναδικό επιπλέον έσοδο των φαρμακοποιών και το οποίο μάλιστα θα είναι αυξημένο, καθώς με τη κατάργηση της έκπτωσης τα κέρδη των συνεταιρισμών θα αυξηθούν.
Από την άλλη όμως αν συμβεί αυτό οι ιδιώτες δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα προσφέρουν εκπτώσεις κάτω από το τραπέζι καθαρές και αφορολόγητες πράγμα που οι ΣΥ.ΦΑ. δε θα μπορούν να το κάνουν πέραν βέβαια των επιπλέον μερισμάτων που θα φορολογούνται διπλά ( και κατά την είσπραξη και κατά τη φορολογική δήλωση). Βέβαια, αν συμβεί το δεύτερο οι ιδιότητες θα πρέπει να αυξήσουν τις εξαγωγές για να καλύψουν τις off the record εκπτώσεις με τα μεγάλα κέρδη των εξαγωγών πράγμα που θα δημιουργήσει συνεχές πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς.  
Ή το ένα συμβεί ή το άλλο κάποιος θα χάσει και η κατάργηση των εκπτώσεων θα αποτελέσει την ταφόπλακά του !!! 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eξαρταται πως βλεπει ο καθε ενας το μελλον αισιοδοξα η απαισιοδοξα ?
Ειναι ευκαιρια να δημιουργηθει πανελλαδικος συνεταιρισμος ,με δικαιωμα επενδυσης και περισσοτερο απο μια συνεταιριστικη μεριδα απο φαρμακοποιους ΜΟΝΟ .
Ετσι και επιπλεον εισοδημα θα εχουμε και θα διατηρηθουν και μπορει και να αυξηθουν οι θεσεις εργασιας στις συνεταιριστικες αποθηκες αλλα και δεν θα κλεισουν αρκετα φαρμακεια που λειτουργουν οριακα .
Οσο για το πως θα κινηθουν οι ιδωτες ειναι δικο τους προβλημα ,αλλα τα "κατω απο το τραπεζι " δεν μενουν για πολυ καιρο κρυφα και ας μην διακυνδυνευσουν φαρμακοποιοι να γινουν εξηλαστηρια θυματα οταν οι χονδρεμποροι θα τους "δωσουν " για να πεσουν στα μαλακα οι ιδιοι...
Ετσι το ποτηρι μπορει να ειναι μισογεματο και οχι μισοαδειο .
Γιατι να μην ειναι ευκαιρια οι συφα αλλα και αρκετοι φαρμακοποιοι, που βλεπουν στο μελλον να μην ενωσουν τις δυναμεις τους και να ισχυροποιησουν την θεση τους ?

BOX

OXYNOYS είπε...

ΣΩΣΤΟΣ, ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΣΥΦΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ. Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ είπε...

1)θα προσφέρουν εκπτώσεις κάτω από το τραπέζι.
ξέρετε πολλούς να δίνουν "κατω από το τραπέζι"ηδη φορολογημένα χρηματα ????
2)"και κατά την είσπραξη και κατά τη φορολογική δήλωση)".
Ξερετε έσοδα να φορολογούνται δύο φορές ;;;Ενδεχομένως να πληρώσει ο συφα φόρο διανομής κερδών, αλλά στη ατομική δηλωση αν δηλωθεί ως εισόδημα θα γραφεί δεξια κάτω στην 3Η σελιδα του Ε1,σαν εισόδΗμα που φορολογήθηκε στην πηγή.
3...με δικαιωμα επενδυσης και περισσοτερο απο μια συνεταιριστικη μεριδα απο φαρμακοποιους ΜΟΝΟ .
ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ
Οι συνεταιρισμοί λειτουργουν με βάση τον νόμο για τους αστικούς συνεταιρισμούς ,εκει προβλέπεται μεχρι και πέντε προαιρετικές μερίδες.Δεν έχουν χάσει τίποτα και λειτουργούν κυρίως με τους όρους της αγοράς.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΙΣΩΣ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ,ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ (ΤΟΚΟΙ) ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ,ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ,ΤΗ ΡΕΥΣΤΙΤΗΤΑ ΤΟΥΣ . ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΔΊΚΑΙΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Η ΤΗ ΔΙΑΚΙΟΥΝΤΑΙ ΜΙΝΟ ΟΣΟΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καποτε πρεπει να συνενοηθουμε σε αυτη την χωρα.
Ας αφησουμε το παρελθον και ας σχεδιασουμε το ΜΕΛΛΟΝ.
Ας ενωσουν ολοι οι συνεταιρισμενοι φαρμακοποιοι τις δυναμεις τους.
Ας εκμεταλευτουμε την τεχνολογια για την συγχρονη λειτουργια σε πανελλαδικο επιπεδο μιας συνεταιριστικης φαρμακαποθηκης.
ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ /SYFA.
IΔΕΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?

ΒΟΧ


ΥΓ 1. σωστη επισημανση για την φορολογηση των εισοδηματων στην πηγη .
ΥΓ 2.γνωστη η δυνατοτητα για αγορα περισσοτερων μεριδων ,αλλα εννοουσα σε πανελλαδικο επιπεδο.

Artemis είπε...

Κι όμως, υπάρχουν Εταιρίες που ήδη δίνουν μετρητά κάτω απ’το τραπέζι, με απ’ευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα χρήματα προέρχονται από το budget του marketing, το οποίο μάλιστα θα αυξηθεί σημαντικότατα λόγω της αυξημένης κερδοφορίας από την κατοχύρωση του +5% στα φάρμακα με μαύρο κουπόνι. Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε αλλά από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι συμβαίνει. Να είστε σίγουροι οτι θα ακολουθήσουν κι άλλοι...

ΥΓ. Κι αν δυσκολεύεστε να πειστείτε, απλά αναλογιστείτε τον πακτωλό χρημάτων που διοχετεύτηκε στους γιατρούς όλα αυτά τα χρόνια. Σε πολλά σκευάσματα η μίζα ήταν της τάξης του 20%. Πιστεύετε ότι τα δήλωναν στην εφορία ως έξοδα?

Ανώνυμος είπε...

KALA POU ZEITE OI GIATROI OLA AYTA TA XRONIA TA DWRAKIA POU LAMVANOUN APO TIS ETAIRIES TA LAMVANOUN KATHARA ????
MOLIS TO 12 PERASEI SYMFWNA ME TO MNHMONIO H SYNTAGOGRAFHSH DRASTIKHS OUSIAS TOTE THA DOUME KI EMEIS TH PRAGMATIKOTITA.
AN TA FARMAKEIA STRAFOUN PROS TOUS SYFA MAZIKA TWRA POU DEN YPARXEI EKPTWSH THA DEITE TOUS IDIOTES NA PROSFEROUN TA DWRA TOUS.
FOVOU TOUS DANAOUS KAI DWRA FERONTES
OSO GIA TH FOROLOGIA O NOMOS ALAKSE PROSFATA GIA TIS A.E. DE GNWRIZW AN ISXUEI KAI GIA TOYS SYNETERISMOUS TO IDIO ALLA TA MERISMATA PERNANE SAN FOROS EISODIMATOS KAI FOROLOGOUNTAI MIA STH PYGH KAI MIA STH FOROLOGIKH DHLWSH

Ανώνυμος είπε...

Απο του χρονου τα εσοδα απο μερισματα θα φορολογουνται .
Εαν εχουν φορολογηθει στην πηγη με 25% και φορολογηστε με 45 % θα υπολογιζεται η διαφορα .
Παρολαυτα σας συμφερει να εχετε και ενα συμπληρωματικο εισοδημα χωρις επιπλεον κοπο και νομιμα απο τους ΣΥΦΑ.

Δεν εχουν τα ιδια "περιθωρια " ελιγμων ουτε και τις ιδιες "διασυνδεσεις" οι ιδιωτες φαρμακαποθηκαριοι ,με τις εταιρειες που χρηματιζουν με το κομματι.

ΒΟΧ

Υ.Γ.1 αυτα για τα σχολια "καλα που ζητε" ,στον παγκο για παρα πολλα χρονια...

Υ.Γ.2 συμβουλη προς Αrtemis : τα χρηματα "κατω απο το τραπεζι " δεν δινονται με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο !!!αφου ειναι ιχνηλατισιμα για παντα !
εκτος εαν ειναι τοσο αφελης !
Ετσι ειναι αμφισβητησιμο .

Artemis είπε...

Βασίλη σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, αλλά τον ίδιο ενδοιασμό όσον αφορά την κατάθεση τον είχα κι εγώ. Ωστόσο, τα χρήματα κατατίθενται ως μετρητά - δεν μεταφέρονται απο λογαριασμό. Φυσικά, δεν εμφανίζεται ως καταθέτης η εταιρία ή κάποιος πωλητής. Είναι καθ'όλα νόμότυπη διαδικασία και δεν αφήνει κανένα ίχνος.

Αν ωστόσο εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είμαι αφελής, θα μπορούσες να επαληθεύσεις τα γραφόμενα μου με μία ερώτηση για την ανταποδοτικότητα των Trachisan ή Orocil-lido στις αντίστοιχες εταιρίες. Θα μπορούσες επίσης να ρωτήσεις τους φασονατζήδες ιατρούς για τον τρόπο αμοιβής τους από τις ελληνικές εταιρίες. Θα μπορούσες ακόμη να είσαι λιγότερο ερειστικός στο λόγο σου, κανείς εδώ δεν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα και σίγουρα όχι εγώ.

Συμφωνώ μαζί σου ότι οι ιδιώτες φαρμακαποθηκάριοι είναι αμελητέες ποσότητες συγκριτικά με τις πολυεθνικές, γι αυτό και δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε είτε μαύρα, είτε άσπρα. Πάντως ήδη ένας απο αυτούς έχει ανταποδοτικότητα εν είδη πιστωτικού 2 εώς 4 % αναλόγως τζίρου και πίστωσης, το οποίο φυσικά θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε παραφαρμακευτικά είδη. Επειδή δεν έχει και την καλύτερη φήμη στην αγορά, θα τολμήσω να προσθέσω με λίγη κακεντρέχεια ότι θα ανεβάσει λίγο τις αντίστοιχες τιμές, οπότε το όφελος του πελάτη θα είναι αμελητέο. Οι κατά τόπους ΣΥΦΑ σίγουρα μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προσπαθήσουν μεθοδικά να το επιτύχουν. Για το ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης επιτρέψτε μου να δηλώσω ιδιαίτερα συγκρατημένη αισιοδοξία.

Όσο για το μέρισμα, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η νομοθεσία πράγματι άλλαξε για τις Α.Ε. όχι όμως για τους Σ.Π.Ε. Ως το τέλος του 2011 όμως, πολλά μπορούν να αλλάξουν ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειχα προθεση να ερισω ,ουτε ειμαι παντογνωστης ,απλα καθε συναλλαγη σε γκισε τραπεζας ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ .(εικονα + ηχο σε μερικες )και τα στοιχεια σε περιπτωση διερευνησης παραδιδονται στον εισαγγελεα.(ηδη υπαρχει αιτημα του ΣΔΟΕ για ανοιγμα 2000 λογαριασμων και πολλοι ειναι ιατρων).
Μερικα ισως φαινονται αποκυημα ταινιας αλλα δεν ειναι .
Οι πλειοψηφια των "φασονατζηδων " πληρωνονται με μεγαλα χαρονομισματα συνηθως των 100 ευρω ,τουλαχιστον αυτοι που εχουν "παραγωγη" .
Τα φαρμακα που εγραψες οντως καταθετουν σε τραπεζες αλλα , μην εκτειθεστε ,αυτο εγραψα .
(τωρα τα ποσα θα ειναι μεγαλυτερα γιατι θα αφορουν τζιρους σε φαρμακα...)

Αλλα εκπτωσεις σε παραφαρμακα απο ιδωτικες φαρμακαποθηκες σιγουρα θα γινουν αλλωστε και αυτοι που ανεφερες το εκαναν και ειναι νομιμη εκπτωση (μεχρι στιγμης ) ,τα μετρητα ΟΧΙ .

Για τον ΣΥΦΑ Θεσσαλονικης πιστευω οτι ειναι πρωτοπορος πανελλαδικα φυσικα με μεγαλα περιθωρια βελτιωσης.

ΒΟΧ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 100 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗ Λ.Τ. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΤΑ ΤΡΙΑ Δ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ).ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ) ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑ...ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ!!! ΑΠΟ ΔΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΣΥΦΑ ΘΕΛΕΙΣ . ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΦΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ;;;Η ΕΝΑ ΣΥΦΑ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Π.Χ. 10 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ STOCK .ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΑΛΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Π.Χ. 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ , ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ . ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΑΙ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Η/Σ ΑΦΟΥ ΣΕ 20 ΤΟ ΠΟΛΥ 30 ΛΕΠΤΑ ΕΧΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΟΥ(ΟΣΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ) ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΡΑΦΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ . ΠΑΝΤΩΣ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ . ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Αdmin είπε...

αν δεν υπάρξει έκπτωση προς τα φαρμακεία με οποιαδήποτε μορφή το 20% των φαρμακείων κατεβάζει ρολά μέσα στο 2012 !!!