Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη

ΚΟΙΝ: 1) Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χ. Καπόν

2) Διεύθυνση προσόδων, Τμήμα τελών διαφήμισης –

Ακαθάριστων εσόδων και λοιπών τελών

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Επιστημονικούς Συλλόγους της πόλης μας με πάνω από 1200 μέλη-φαρμακοποιούς. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.

Με βάση αυτά, μας προκαλεί κατάπληξη η απαξιωτική συμπεριφορά της υπηρεσίας σας (τμήμα τελών διαφήμισης) να μην απαντήσει μέχρι σήμερα στην από 21/4/2011 (Α.Π. 791) επιστολή μας σχετικά με το θέμα των σταυρών των φαρμακείων.

Και δεν θα προχωρούσαμε στην παρούσα δεύτερη επιστολή μας αν η υπηρεσία σας, μας είχε δώσει να καταλάβουμε ότι, για κάποιο λόγο, δεν πρόλαβε να απαντήσει.

Η συνεχιζόμενη όμως επίδοση εκθέσεων παράβασης από το συνεργείο του Δήμου σε μέλη του Συλλόγου μας, υποδηλώνει ότι αγνόησε προκλητικά το προηγούμενο έγγραφό μας!

Αν εσείς κύριε Δήμαρχε θεωρείτε ότι αυτή η συμπεριφορά της υπηρεσίας σας αρμόζει στην ιστορία, στον θεσμοθετημένο ρόλο και στην κοινωνική προσφορά του Συλλόγου μας, να μας το γνωρίσετε για να αναθεωρήσουμε ανάλογα την εκτίμησή μας προς τον θεσμοθετημένο δικό σας ρόλο.

Σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή να σταματήσουν οι έλεγχοι με αντικείμενο τους σταυρούς των φαρμακείων λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σταυροί των φαρμακείων ΔΕΝ συνιστούν διαφήμιση αλλά ένδειξη ύπαρξης φαρμακείου σε λειτουργία και υποχρέωση έναντι του Νόμου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, επιβάλλεται η συνεργασία όλων των φορέων και των δυνάμεων της πόλης και για τον λόγο αυτό προσδοκούμε στη συνεργασία σας και αναμένουμε να ορίσετε επιτροπή η οποία από κοινού με μέλη του Συμβουλίου μας θα βρουν λύση που θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και θα βασίζεται στο σύνολο της κείμενης Νομοθεσίας.Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: