Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Δώστα όλα στους βιομήχανους Λοβέρδε!

Αναδημοσίευση από το tromaktiko.


Ο Λοβέρδος και η κυβέρνησή του έχουν βάλει από καιρό στο στόχαστρο τους φαρμακοποιούς. Από χθες μας έκοψαν και τις εκπτώσεις από τις αποθήκες.
Για όσους δεν γνωρίζουν οι αποθήκες μας κάνουν περίπου 3% έκπτωση για να τις πληρώνουμε στο μήνα. Δηλαδή για να πληρώνουμε τα φάρμακα που το κράτος μας τα δίνει μέσω των περισσότερων ταμείων μετά από 8 μήνες. Τι κερδίζει ο πολίτης από αυτή την κίνηση. ΤΙΠΟΤΑ. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι

ο φαρμακοβιομήχανοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εκπτώσεις στις αποθήκες και κατ΄επέκταση σε εμάς. Συν τοις άλλοις, το ΙΚΑ μας κρατάει μέρος των κερδών μας με μορφή rebate. Για ένα μέσο φαρμακείο είναι 3-5% και αυτό. Με το έτσι θέλω. Το δημόσιο κλπ δεν μας πληρώνουν τα ακριβά φάρμακα που κακώς κατά τη γνώμη μου δεχτήκαμε να τα εκτελούμε με το μισό κέρδος από τα υπόλοιπα. Και καλά είπαμε για να βοηθήσουμε το κράτος που δεν μπορούσε να τα διαθέσει μέσω νοσοκομείων λόγω χρεών. Επιχειρούν να εξαθλιώσουν τον κλάδο για να βρουν πρόσφορο έδαφος οι πολυεθνικές και να κάνουν σούπερ μάρκετ-φαρμακείο. Για αυτό μας ξεχειλώνουν το ωράριο. Μπορεί μια μονοπρόσωπη επιχείρηση να δουλεύει 12 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα συν τις διανυκτερεύσεις. Να πάρουμε υπάλληλο δεν μπορούμε. Ο κόσμος να πληρώσει φάρμακα δεν μπορεί. Δεν υπάρχει σάλιο όπως λέει και ο Καΐλας. Δεν έχουν όλα τα φαρμακεία ρευστό στην άκρη. Ας κλείσουμε αφού το θέλουν.


Σχόλιο : Αγαπητοί συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε έσβησε και το τελευταίο χαμόγελο των φαρμακοποιών αφού με την κατάργηση της έκπτωσης από τις εταιρίες και της φαρμακαποθήκες με πρόχειρους υπολογισμούς μέσα στο 2012 το 20% των φαρμακείων θα κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: