Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Θα γίνει... Βιετνάμ!!!

Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε... Βιετνάμ απειλούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τις προτάσεις της τρόικας για τη μείωση του μεικτού κέρδους των φαρμακείων στο 15%, από τις αρχές του 2012.Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε... Βιετνάμ απειλούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τις προτάσεις της τρόικας για τη μείωση του μεικτού κέρδους των φαρμακείων στο 15%, από τις αρχές του 2012. «Καταθέσαμε μια δέσμη προτάσεων για τη συγκράτηση της δαπάνης στα φάρμακα. Αν δεν θελήσουν, ωστόσο, να τις εφαρμόσουν και επιμείνουν να χτυπήσουν το ελληνικό φαρμακείο, θα κάνουμε τη χώρα Βιετνάμ» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, υπονοώντας ότι θα ανοίξει μέτωπο με απεργίες.

Κέρδος
Από τη Θεσσαλονίκη, ο Θ. Αμπατζόγλου μιλώντας σε φαρμακοποιούς από όλη τη χώρα, σημείωσε ότι «το μεικτό κέρδος του φαρμακείου έχει πέσει ήδη κάτω από το 19% λόγω του μείγματος των ακριβών φαρμάκων και του rebate. Με δεδομένο ότι το κόστος λειτουργίας είναι πάνω από 12%, απομένει ένα 6% - 7% στο φαρμακοποιό. Αυτό δεν θα αφήσουμε να μας το πάρουν, που να χτυπιούνται». Προέβλεψε επίσης ότι οι τζίροι στα ελληνικά φαρμακεία θα μειωθούν και το 2012 λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των Ελλήνων, ενώ για τις οφειλές διαφόρων ταμείων στον κλάδο, εκτίμησε ότι ανέρχονται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ.
Για προσπάθεια εξοικονόμησης από το χώρο της υγείας ποσού 2,39 δισ. ευρώ, μέσα στο 2011, εκ των οποίων τα 1,1 δισ. ευρώ από το φάρμακο, μίλησε ο καθηγητής οικονομικών υγείας της σχολής δημόσιας διοίκησης Ι. Κυριόπουλος, προσθέτοντας πως το μνημόνιο προβλέπει ότι συνολικά οι περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη θα είναι 3,5 - 4 δισ. ευρώ. Για τον ΕΟΠΥΥ ο καθηγητής είπε πως αναμένεται ότι θα εισπράξει 8,5 δισ. ευρώ αλλά τόνισε ότι «θα είμαι ευτυχής αν εισπράξει 6 δισ. ευρώ.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ ΜΑΧΗΤΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ. ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ; ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ; ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ...