Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Επιστολή Λουράντο προς Λοβέρδο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η μέχρι σήμερα στάση σας και η εμφάνισή σας στα ΜΜΕ, είτε με τις γνωστές πλέον μονομερείς συνεντεύξεις τύπου, είτε στα τηλεοπτικά παράθυρα μας θυμίζει DrJekyll και Mr. Hyde.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες δηλώνατε σε απάντησή σας προς τον κ. Μάνο, ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών έχει ήδη μειωθεί και μέσω του rebate αλλά και μέσω της κατάργησης των εκπτώσεων, καθώς και μέσω των φαρμάκων υψηλού κόστους.
Με την απάντησή σας αυτή κλείνατε ουσιαστικά ένα θέμα, το οποίο αδικαιολογήτως ορισμένα ΜΜΕ και ορισμένοι πολιτικοί – αρθρογράφοι συντηρούν εις βάρος μας.

Εντελώς ξαφνικά, χθες δώσατε άλλη απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες;Μήπως μας ξαναδώσατε τις εκπτώσεις που αδικαιολόγητα καταργήσατε, ευεργετώντας αυτούς που ουσιαστικά ευθύνονται για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης;
Μήπως μας απαλλάξατε από τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, με το ελάχιστο ποσοστό κέρδους για αυτά;
Μήπως τα ασφαλιστικά ταμεία άρχισαν να πληρώνουν στην ώρα τους όπως ο νόμος ορίζει, απαλλάσσοντας μας από δανεισμούς και τόκους;
Μήπως διορθώσατε οτιδήποτε από όλα αυτά που έχετε πράξει εις βάρος των φαρμακοποιών;

Ασφαλώς όχι. Τουναντίον, και οι εταιρείες εξακολουθούν με τη δική σας ανοχή να απαιτούν από εμάς να πληρώνουμε τοις μετρητοίς τα φάρμακα που τα ασφαλιστικά ταμεία μας εξοφλούν μετά από πολλούς μήνες. Και οι φαρμακαποθήκες εξακολουθούν να κερδίζουν περισσότερα από πριν, με την κατάργηση των εκπτώσεων προς τα φαρμακεία. Και τα ταμεία εξακολουθούν άλλα μεν να καθυστερούν σημαντικά, άλλα δε να μην πληρώνουν καθόλου. Άλλωστε, από την 1ηέως την 15η Ιουλίου, το πάρτι της κερδοσκοπίας για όλους, πλην των φαρμακοποιών, ήταν ξέφρενο και γνωρίζετε το λόγο.

Όλα αυτά δεν τα έχετε λάβει καθόλου υπόψη σας, διότι προφανώς δεν σας αφορούν.
Έρχεστε λοιπόν και χωρίς κανένα δισταγμό, καμία δικαιολογία, καμία τεκμηρίωση, να προδιαγράψετε ουσιαστικά το κλείσιμο των περισσότερων φαρμακείων. Των σταθμών δηλαδή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, που προσφέρουν τα μέγιστα σε κάθε μεριά της χώρας.
Πως θα αντικαταστήσετε το φαρμακείο της γειτονιάς και του χωριού όταν αυτό θα κλείσει; Γιατί σίγουρα εκεί το οδηγείτε.

Όσον αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, που διακαώς επιθυμείτε, από τα λεγόμενά σας διαφαίνεται η αλήθεια. Προφανώς σας ξέφυγε, αλλά όλη η ουσία είναι στη διαπίστωσή σας ότι ο συνδυασμός της πληθώρας των φαρμακειών που άνοιξαν τελευταία και της μείωσης του ποσοστού κέρδους, θα οδηγήσουν τα περισσότερα φαρμακεία στο κλείσιμο. Τι άλλη μαρτυρία να ζητήσουμε;
Αυτό ευαγγελίζεστε, είναι σίγουρο. Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στον αφανισμό μας.  Η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα φαρμακεία δεν αντικαθίστανται από καμία νομοθετική ρύθμιση ή προσωπική πρωτοβουλία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε, αλλά εάν πρόκειται να μας κλείσετε τα φαρμακεία, αυτό δεν πρόκειται να σας το χαρίσουμε. Μπορούμε να τα κλείσουμε και μόνοι μας.   

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 

Μα ήταν στημένος ο διάλογος πρόεδρε !!! Το είπαμε σε ανάρτησή μας. http://pharmakeutika.blogspot.com/2011/07/blog-post_13.html 
Βέβαια εμείς περιμέναμε λίγο αργότερα να βγει να μας τα πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: