Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Αυτά θεωρούν επιτυχία οι συνδικαλιστές μας.

Τι χάσαμε μέχρι σήμερα.
- Ανοίγουν νέα φαρμακεία Κοντά σε νοσοκομεία και σε περιοχές με πληθυσμιακό όριο 1 ανά 1000 κατοίκους από 1 ανά 1500.
- Επιστροφή Rebate προς τη κοινωνική ασφάλιση μεσοσταθμικά 4,5 % επί του 75% του τζίρου (αιτούμενου) !!! Φοβερή συνδικαλιστική επιτυχία... 
- Συνεχής μειώσεις τιμών χωρίς εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Το stock μας απαξιώθηκε πάνω από 25% από πέρσι. 
- Κατάργηση του 5% των εκπτώσεων από αποθήκες και εταιρίες προς τα φαρμακεία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Ούτε μια απεργία !!! Το δέχτηκαν αβίαστα. 
- Οι καθυστερήσεις των ταμείων συνεχίζονται παρά τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Σουλιώτη του ΟΠΑΔ, στη Γενική Συνέλευση φιάσκο του κ. Θεοδωσιάδη να του χαϊδεύει τα αυτιά και να τον εξυμνεί. Στη Θεσσαλονίκη είμαστε στους 5-6 μήνες. Ο συμψηφισμός είναι μια λύση όμως τα φαρμακεία δυστυχώς δεν εντάχθηκαν στο μέτρο.
-Τα 89 ΦΥΚ έγιναν 207 και προφανώς έπεται συνέχεια (όπως είχαμε προβλέψει και τα είχαμε χαρακτηρίσει δούρειο ίππο της μείωσης του ποσοστού κέρδους). Φάρμακα που σε ταμεία που καθυστερούν όπως ο ΟΠΑΔ τα δίνουμε σχεδόν χωρίς κέρδος.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν τα Δ.Σ. πάνε διακοπές χωρίς σχεδιασμό, χωρίς οργάνωση και προγραμματισμό δράσεων.
Έπρεπε άμεσα να προχωρήσουμε διακοπή του ΟΠΑΔ και σε συντονισμένες κινήσεις πανελλαδικά. Επίσης, πρέπει να καταλάβουν οι συνάδελφοι επαρχίας ότι αν δε συντονιστούν με Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη δε πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.
Το μόνο που έμεινε είναι το ιδιοκτησιακό αλλά αν απαξιωθεί και κατακερματιστεί οικονομικά το φαρμακείο στο τέλος οι ίδιοι θα είμαστε που θα ζητάμε να μας αγοράσουν εταιρίες να το δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: