Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΣΜΟΣ -- Όλα όσα δεν ξέρετε και δεν σκεφτήκατε να ρωτήσετε


ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΣΜΟΣ: το ανωτατο σταδιο της πασοκικής υποκρισίας

Αγαπητε φιλε, σας αξίζουν συγχαρητηρια που ασχολείστε με το Φαινομενο «Μανδραβελισμός». Αλλα δυστυχως σας διαφεύγουν οι πιο κρίσιμες ψηφίδες, έτσι ώστε να γίνεται η εικόνα που δίνεις αποσπασματική και κάπου κάπου εσφαλμένη.
Ο πολυς κόσμος έχει την εντύπωση οτι πρόκειται για αγκιτάτορα του φιλελευθερισμού που προηγούμενα περασε από τη νεολαια της ανανεωτικής αριστεράς.
Τρομερό λάθος: ο Πασχος Μανδραβελης ήταν τυχοδιωκτικό ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ (και όχι στην ΕΚΟΝ-Ρ. Φεραίος όπως τον συμφέρει να διαδίδει για «ξέπλυμα»). Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄80 μάλιστα έβγαζε μια Ανδρεοπαπανδρεϊκή (δλδ. λαϊκιστική) φυλλάδα στην Κοζάνη, την οποία προφανώς ενίσχυε όπως και όλες τις άλλες το Κίνημα της «Αλλαγής» τότε που είχαν κάνει όλοι γιούργια στο Δημόσιο Ταμείο, μαζί με κάποιον άλλον αγριοπασόκο, μετά χώρισαν και κάποια στιγμή μάλιστα βρέθηκαν και στα δικαστήρια για τη μοιρασιά. Τότε ο φιλόδοξος Μανδραβέλης εγκατέλειψε την επαρχιώτικη εφημερίδα («Γνώμη» νομίζω τη λέγανε, αλλά καθώς έχουν περάσει χρόνια δεν παίρνω όρκο… στην Κοζάνη πάντως όλοι θα θυμούνται αν τη λέγαν Γνώμη?, Γραμμή? κάτι τέτοιο…) και κατέβηκε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο» (που ήταν η κυρίαρχη στο χώρο της τότε κυβερνητικής Δεξιάς), ξεπλύθηκε από τον αυριανιστικό παπανδρεϊσμό, τον βοήθησε στο ξέπλυμα και το ότι πούλαγε δήθεν «φιλελευθερισμό» στην τότε Δεξιά στην οποία ανήκαν Ανδριανόπουλος, Μάνος κλπ, και αργότερα, όταν εκλεχτηκε ο Σημίτης, κόλλησε στους λεγόμενους «εκσυγχρονιστές». Πάντοτε υπηρετούσε, και με το αζημίωτο, τον Επιλεκτικό Φιλελευθερισμό, την Επιλεκτική Δημοκρατία, όπως πολύ εύστοχα γράψατε.
Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγινε Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ (2003-04) --στη συνέχεια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-- η σύζυγος του Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και διατέθηκε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως έμπιστή του. Από τότε που έγινε υπουργός είναι ιδιαιτέρα του στα δύο υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκε. Τότε ανέβηκαν οι μετοχές του Μανδραβέλη στο Κίνημα, καθώς τους είναι πολύτιμη η πείρα του στα ΜΜΕ, αλλά και η θέση του στο συγκρότημα του Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΙ). Αν «τρέξει» κανείς την αρθρογραφία του κάθετα, θα δει ότι ήταν ο συνεπέστερος προπαγανδιστής και κόλακας του ΓΑΠ. 
Πόση λοιπόν αντικειμενικότητα μπορεί να έχουν τα άρθρα ενός συζύγου κομματόσκυλου (ο οποίος είναι και μυστικοσύμβουλος του Παπακωνσταντίνου); Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ανέβηκαν οι μετοχές του Μανδραβέλη στο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πια έγινε άτυπος σύμβουλος επικοινωνίας του πολιτικού προϊσταμένου της συζύγου του. (Το ότι είναι ένας από τους λογογράφους του ΓΑΠ δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί, παρά τις έντονες φήμες: ενώ υπάρχουν αποασπάσματα ομιλιών που φαίνονται ότι είναι αυτούσια άρθρα του Π.Μ. δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί δημοσίως ότι είναι γραμμένα από τον ίδιο, γιατί θα σου απαντησει ότι «πιθανότατα ο λογογράφος είναι επηρεασμενος από μένα»…).
Όσον αφορά τις φιλικές σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη ή με τη Δράση του Μάνου κλπ ή διάφορες άλλες ομάδες, όλες έχουν στόχο τον επηρεασμό και τη ρυμούλκηση αυτών των πολιτικών μορφωμάτων ή τμημάτων τους στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι μια ακόμη αποστολή υπερ του ΓΑΠ.
Τώρα, πολλοί θα σαγηνευτούν από τη «μάχη» για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο που θα δώσει ο Μανδραβέλης ως μέλος (από πού κι ως πού;) της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπ. Δικαιοσύνης… Και θα θαυμάσουν τόσοι και τόσοι αφελείς, και θα διαφημίζουν οι μπλόγκερς τους… «αγώνες» του για την ελευθερία. Δοξάστε τον! Εδώ δεν πρόκειται απλώς για τζάμπα μάγκα, πρόκειται για μάγκα που κάνει πολυτελώς αμειβόμενη καριέρα με τζάμπα μέσα -- για αυτόκλητο εκπρόσωπο όλων των μπλόγκερς, και δη Αναγνωρισμένον υπό του Κράτους! Που θέλει όλη τη φήμη στο όνομά του, αλλά θέλει και την πολύτιμη ανωνυμία για όσα δεν μπορεί να «πουλήσει» επωνύμως: ο Μανδραβέλης, ως χωρικός, είναι Αχόρταγος… Δεν χορταίνει δημοσιότητα, όταν δεν γράφει κάτι άλλο, όταν δεν ψαρεύει ιδέες στο Ιντερνετ για τις… πρωτότυπες αρθρογραφικές συνθεσεις του, όταν δεν «συντονίζει» γλείφοντας κλπ, τότε χτυπά στο Google τ’όνομά του να δει πόσες αναφορές γίνανε στον ίδιο σήμερα, στα προϊόντα της «σοφής κεφαλής του».
Τέλος, σχετικά με την παρέα της τυχοδιωκτικής δημοσιογραφικής «διανόησης», πρόκειται περί μιας Κλειστής Συλλογικότητας Γλειφτών, που θα πάθουν αφυδάτωση από το πολύ (αλληλο)γλείψιμο. Αρκεί να διαβάσει κανείς ολόκληρο το εμετικό κείμενο ενός κολλητού του που τον συγκαταλέγει στα σημαντικοτερα --λέει-- πρόσωπα του 2010:
«Εφηβική διάθεση και πρόωρα άσπρα μαλλιά. Συμβολικό; Ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι ένας ορμητικός έφηβος με κεφαλή σοφού».
Δείτε το ολόκληρο εδώ http://kozanimedia.gr/archives/1981
Όταν βάλουν στην Έκθεση θέμα περί κολακείας και κολάκων, είναι ίσως το καταληλλότερο αυτό το άρθρο…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαρμακάδες για πειτ' αλεύρι
Ο Μανδραβέλης σας γυρεύει

να σας ανοίξει τα επαγγέλματα
δίχως στον πόνο επιθέματα :))

futurepharm είπε...

Ο Μανδραβέλης την έχασε τη μάχη εναντίον μας και εμείς θριαμβεύσαμε. Θέλει και άλλο πατατράκ από εμάς; Δεν έβαλε μυαλό;

Αλλά υπάρχει ένα θέμα. Κανονικά οι δημοσιογράφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι αμερόληπτοι και ουδέτεροι; Αυτός γιατί παραβαίνει τη Δεοντολογία του και καταφέρεται μεροληπτικά και μονομερώς εναντίον μας; Δεν πρέπει τα αρμόδια όργανα να τον ελέγξουν και να τον τιμωρήσουν; Ειδικά αν τυχόν βρουν δόλο ή αθέμιτα ανταλλάγματα για αυτό (διόλου απίθανο με τύπους σαν και δαύτον);

Μήπως πρέπει να τους οχλήσουμε εμείς για να του κάνουμε τέτοια καζούρα που θα ακούει φαρμακοποιός και θα κρύβεται σαν κουτάβι;

Δεν είναι κακή ιδέα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανδραβέλης την πάτησε με εμάς γιατί είχε άδικο και εξυπηρετούσε συμφέροντα. Κανονικά θα έπρεπε να του αφαιρέσουν την άδεια του δημοσιογράφου για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Αλλά έστω κι έτσι, πήρε ένα καλό μάθημα και ηρέμησε.

Όποτε θέλει όμως, εδώ είμαστε.

ΑΕΡΑΑΑ ΣΤΗ ΛΕΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Μας έκλ...σε τα αρχ...δια ο Μανδραβέλης.

Τζάμπα ροκάνισε το "λάδωμα" από όποιον αφελή το ροκάνισε, για να μας διαβάλει.

Αν πάει γυρεύοντας τον βλέπω να παόρνει πόδι και από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Με τόσα φάουλ που έχει κάνει και τόσες λαβές που έχει δώσει δεν τον βλέπω καλά τον τύπο.