Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος :Αν χρειαστεί θα μειώσω το ποσοστό κέρδους νωρίτερα από ότι έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα

Διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας και Μεταφορών προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ η διατήρηση των όποιων περιορισμών θα γίνεται αποδεκτή μονον για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Η σχετική εγκύκλιος εστάλη σήμερα σε όλα τα υπουργεία από τον γ.γ. του υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και η πρώτη κίνηση έγινε από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου τα φαρμακεία της χώρας θα λειτουργούν με νεο, απελευθερωμένο ωράριο και συγκεκριμένα ότι το 30% των φαρμακείων θα παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης και το Σάββατο.
Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα αφαιρείται η άδειά τους για διάστημα ενός μήνα.
Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, για το οποιο η τρόικα είχε προτείνει να μην υπερβαίνει το 15%, θα μειωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και όχι το πρώτο τρίμηνο του 2012, όπως είχε ανακοινωθεί.
Μέχρι στιγμής η μείωση από το 23,5%-24% περίπου στο 19% έχει επιτευχθεί με την έκπτωση που κάνουν οι φαρμακοποιοί στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, που είναι συνεπή στις πληρωμές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: