Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Πιέζει η τρόικα για τη μείωση ποσοστού κέρδους

Μαζικές αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα ζητεί η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα αλλά οι πιέσεις από τους ενδιαφερόμενους κλάδους αυξάνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια που διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο το τελευταίο διάστημα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εφαρμογή του νόμου εκτιμώντας ότι δεν είναι επαρκής και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεφάρμοστος ενώ έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Ζητούν άμεσα:

* Την αλλαγή – προσαρμογή των 15 προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή.
* Να προχωρήσει νωρίτερα η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.

* Να έρθει έως το τέλος του έτους η απελευθέρωση των ταξί και να ξεκινήσει ο διάλογος για τα ΚΤΕΛ και

* Να περάσει στο πολυνομοσχέδιο που ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση διάταξη με την οποία να καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση επαγγέλματος εκατοντάδων κλάδων με ελάχιστες εξαιρέσεις που θα αιτιολογούνται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και θα έχουν εκ των προτέρων λάβει την έγκριση της τρόικας.

Το έργο της συλλογής των επαγγελμάτων που θίγονται έχουν αναλάβει τα υπουργεία τα οποία έστειλαν στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αξιολογήσει ποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της τρόικας, στην πλειονότητά τους οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι είτε πρόχειρες είτε ανεπαρκείς και η Επιτροπή έχει ζητήσει από τα υπουργεία πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η νέα αυτή εμπλοκή θεωρείται μη αποδεκτή και ζητείται από την κυβέρνηση να αναλάβει κεντρικά πρωτοβουλία όχι πια με ερμηνευτικές εγκυκλίους και αποφάσεις, αλλά δια νόμου. Ζητείται επίσης να ανακοινωθεί άμεσα όλη η λίστα με τους επαγγελματίες που απελευθερώνονται ή όχι.

Στο μέτωπο των επαγγελμάτων που έχουν... ονοματεπώνυμο οι απαιτήσεις της τρόικας είναι πιο συγκεκριμένες. Η Κομισιόν έχει ξεκινήσει ήδη προδικαστική διαδικασία για το δικαίωμα δικηγόρων να επιχειρούν μέσω εταιρειών ανά την Ελλάδα και για την δυνατότητα πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Επίσης, ζητά νέες αλλαγές εντός του 2011 στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών. Ξεκίνησε επίσης έρευνα για το ύψος των εισφορών στο τεχνικό επιμελητήριο της Ελλάδος και στους δικηγορικούς συλλόγους, ενώ ζητά να μην διώκονται οι μηχανικοί που συμφωνούν να παράσχουν υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές.

Πηγή:www.capital.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30-20.30 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ 'ΦΙΛΕΤΟ΄ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ!!!! ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑ ΛΙΣΤΕΣ !!!

OXYNOYS είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΣΑΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ.

OXYNOYS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ 80% ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΟ!! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ!