Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΚΙΝΕΦ σε σχέση με τη κατάθεση συνταγών ΕΟΠΥΥ στο ΔΙΛΟΦ και την παρακράτηση προμήθειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών διαφωνεί κάθετα με την κατάθεση συνταγών μέσω ΔΙΛΟΦ καθώς η απόφαση αυτή εγκυμονεί κινδύνους τόσο στην παραμονή στο σύλλογο μεγάλης αξίας συνταγών, όσο και στη μεταφορά αυτών προς τον ΕΟΠΥΥ. Τα ποσά είναι μεγάλα και δεν υπάρχει κανένας λόγος εμπλοκής ενός μη κερδοσκοπικού σωματίου στη μεταφορά και αποθήκευση συνταγών εκατομμυρίων ευρώ. Σας επισημαίνουμε ότι, ο σύλλογος και ο ΔΙΛΟΦ δεν είναι ικανοποιητικά στελεχωμένοι, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σωστής διαχείρισης και έγκαιρης πληρωμής των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ενώ η μηχανογραφική υποστήριξη στηρίζεται σε μόνο έναν άνθρωπο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την πιθανότητα καθυστέρησης πληρωμής των λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ για τεχνικούς λόγους. Την ίδια στιγμή αδρανοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ, η οποία έως τώρα παραλάμβανε με ευθύνη της, και εξοφλούσε κανονικά τους λογαριασμούς μας. Η ευθύνη πλέον περνάει στον φαρμακοποιό. Η έλλειψη υπογραφής στο τιμολόγιο είτε η εκ παραδρομής αναγραφή διαφορετικού ποσού στο τιμολόγιο και στην κατάσταση τιμωρούνται με την καθυστέρηση πληρωμής του λογαριασμού για ένα μήνα. Επιπρόσθετα, είναι γεγονός ότι ο ΔΙ.ΛΟ.Φ. θα παρακρατεί ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 0,2% από το αιτούμενο, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει υπόψη τις περικοπές συνταγών. Είναι λυπηρό να μπαίνει ένα ακόμη «rebate» στο ήδη μειωμένο εισόδημα του φαρμακοποιού με το 15% ποσοστό κέρδους προ των πυλών και τα ΦΥΚ να αποζημιώνονται σήμερα μόνο με 16% επί της χονδρικής τιμής. Η εμμονή των πρόεδρων πολλών φαρμακευτικών συλλόγων για την κατάθεση και πληρωμή των συνταγών μέσω των διανεμητικών λογαριασμών εκτός από τη συνδικαλιστική συνοχή και δύναμη που προσδίδει στους συλλόγους, η οποία φυσικά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, εμπεριέχει και τη διάθεση τους να διαχειριστούν λογαριασμούς φαρμακείων αξίας εκατομμυρίων υπό την προμήθεια του 0,2% καταγράφοντας αποθεματικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους διανεμητικούς λογαριασμούς. Η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι θα πρέπει να περάσει από γενική συνέλευση χωρίς υπεροπτικές τάσεις και αλαζονικές συμπεριφορές εκ μέρους του προεδρείου, λαμβάνοντας υπόψιν, όλες τις παραμέτρους καθώς υπάρχει το αρνητικό προηγούμενο στο ΔΙΛΟΦ το οποίο δε πρέπει να ξεχνάμε, και έως τότε αμφισβητούμε τη νομιμότητά της. Υ.Γ. Λυπούμαστε πολύ για τη στάση του κυρίου Συλλιγνάκη και της παράταξης του, ο οποίος αν και αρνείται να συμμετάσχει στο ΔΙ.ΛΟ.Φ., παρόλα αυτά στήριξε την απόφαση του προέδρου αλλά και σχεδόν όλες τις αποφάσεις του. Εκ της ΚΙ.ΝΕ.Φ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακρατηση 0,2% και παραπονιεστε?Ο ΔΙ.ΛΟ.Φ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ παρακρατει 1% ετσιθελικα και χωρις δευτερη κουβεντα!Επισης αμφισβητει παρανομα την υποχρεωση του να διανειμει τα ποσα στους τραπεζικους λογαριασμους που θα του υποδειχθουν,θετοντας σε κινδυνο τις τραπεζικες συναλλαγες των μελων του!Η βιασυνη και ο δικτατοριστικος τροπος που γινονται ολα αυτα ουδεμια σχεση εχουν με την προστασια των μελων απο την οικονομικη καταρευση!!!!!

OXYNOYS είπε...

ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΡΟΥ. ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΚΕΨΟΥ 5000000 ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ Χ 12 ΜΗΝΕΣ Χ 1200 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Χ 0,2 % ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ?