Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φαρμακοποιοί εναντίον δημοσιογράφων

Σε «εχθρικό έδαφος» βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν ρεπορτάζ υγείας, και κυρίως αυτοί από τα τηλεοπτικά μέσα, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αρχική εισήγηση του προέδρου του Φ.Σ.Α. Κώστα Λουράντου για συνέχιση των κινητοποιήσεων, πολλοί ήταν αυτοί που τον διέκοπταν, ζητώντας να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και ειδικότερα τα κανάλια από το χώρο της γενικής συνέλευσης. 

Οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν μάλιστα και φραστικές επιθέσεις λίγο πριν τις ζωντανές συνδέσεις με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να μην εισέλθουν ξανά στην αίθουσα των συνεδριάσεων για να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

Αφορμή στάθηκε ο τρόπος που καλύφτηκε τηλεοπτικά η συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το περασμένο Σάββατο, καθώς θεωρήθηκε πως οι κάμερες μπήκαν «τυχαία» στο χώρο της συνέλευσης όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Σερρών Α. Ρόντσης έκανε λόγο για «φαρμακοποιούς με βίλες και mercedes», αλλά και τα πλάνα που μεταδόθηκαν από το γενικευμένο κλίμα έντασης. «Το μόνο που καταφέρνουν ορισμένοι να πετύχουν λασπολογώντας εις βάρος μας και του δίκαιου αγώνα μας για καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι να μας συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο» αναφέρεται εξάλλου χαρακτηριστικά σε γνωστό blog των φαρμακοποιών. 

Παρόμοια ήταν η κατάσταση πάντως και κατά τη συνεδρίαση του Φ.Σ.Α., με τις διαφωνίες των μελών για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων να εκφράζονται ιδιαίτερα έντονα, ενώ δεν έλειψαν και τα γιουχαρίσματα και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί απέναντι σε μέλη που ζητούσαν το λόγο. Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: