Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εντός των ημερών το σχέδιο πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ και νέο δελτίο τιμών.

Τη διαβεβαίωση ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί στους
φαρμακοποιούς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών τους από τον ΕΟΠΥΥ, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

«Σήμερα πληρώθηκε στους φαρμακοποιούς ο Μάιος. Αύριο- μεθαύριο, θα δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών, ώστε να ξέρουν οι φαρμακοποιοί τι θα πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/12. Είναι μια ειλικρινής και έντιμη στάση, στις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα» είπε ο κ.Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη.

Ο κ. Σαλμάς, επαναβεβαίωσε την παλαιότερη δέσμευσή του για έκδοση εντός των προσεχών δέκα ημερών, δελτίου τιμών φαρμάκων, του οποίου θα ακολουθήσει «θετική λίστα», που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από πλευράς του, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «να χτυπήσει τις πολυεθνικές, με κλιμάκωση του rebate, διαφορετικού για τα εισαγόμενα φάρμακα και διαφορετικού για τα παραγόμενα στην Ελλάδα» όπως επίσης και «εξίσωση της νοσοκομειακής τιμής των φαρμάκων με την ασφαλιστική τιμή στα ταμεία».

Απαντώντας, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε πως η φορολόγηση των φαρμακευτικών εταιρειών, αποτελεί ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχέδιο κατα {προσέγγιση} με το τι {περιπου} θα πάρουνε !!!!!!!
και ΠΟΛΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ !!!!!!
from the three the longer as usually !!!!!!