Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση του Χ.Ξανθόπουλου για την αύξηση των πιστώσεων προς τους μετόχους του ΣΥΦΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
μετά τη δημοσίευση της αγορανομικής διάταξης του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική πίστωση 60 ημερών των εταιριών προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών οφείλουν άμεσα να αυξήσουν τις ημέρες πίστωσης προς τους μετόχους τους.
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης οφείλει από σήμερα κιόλας να επιμηκύνει τις καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης όλων των κατηγοριών αυξάνοντας τις ημέρες κατά το ελάχιστο 20. Το Δ.Σ. στο οποίο μετέχω και ο Γενικός Διευθυντής οφείλουν να εργαστούν προς αυτή τη κατεύθυνση μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά έξοδα αλλά και αυξάνοντας τα κέρδη με νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες. Ως μέλος του Δ.Σ. έχω παραθέσει ιδέες και προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση οι οποίες δυστυχώς είτε έχουν πέσει στο Καιάδα είτε μπήκαν στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι θα μελετηθούν!!! Εξαίρεση βέβαια, αποτέλεσαν οι μειώσεις μισθών τις οποίες εμείς ζητήσαμε για τα υψηλόμισθα στελέχη.
Σήμερα, μετά τη θεσμοθέτηση των 60 ημερών υποχρεωτικής πίστωσης από τις εταιρίες θέτω προ των ευθυνών του τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Φαρσάκη να εφαρμόσει άμεσα το νόμο και να αυξήσει τις υπάρχουσες πιστώσεις προς τους μετόχους.
Ως μέλος του Δ.Σ. δηλώνω ότι θα συνεχίσω τις προτάσεις μου προς τη μείωση των εξόδων, την αύξηση των κερδών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συνεταιρισμού. Ως Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση διότι ο συνεταιρισμός είναι το παρόν και το μέλλον μας. Το στήριγμα των φαρμακείων μας. Αν εντός του μήνα δεν ανακοινωθούν οι νέες πιστώσεις, ζητάμε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων με τη συλλογή υπογραφών τις οποίες ήδη συγκεντρώνουμε για να συζητηθούν το θέμα των πιστώσεων και το θέμα της μείωσης των δαπανών.

Με τιμή ,
Χρήστος Ξανθόπουλος
Φαρμακοποιός
Μέλος Δ.Σ. ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΦΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ?

Ξανθόπουλος είπε...

-Αύξηση των προϊόντων ΣΥΦΑ. Τα κέρδη τους ανέρχονται σε ποσό όσο αντιστοιχούν οι εξαγωγές. Αν τα διπλασιάσουμε ακόμα και με OTC διπλασιάζουμε τα κέρδη μας.
-Δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο μεγάλο περιβάλλοντα χώρο που διαθέτουμε για τη μείωση του κόστους ενέργειας.
-Μετατροπή των βενζινοκίνητων οχημάτων σε αέριο και πετρέλαιο, το λέμε χρόνια και άλλα πολλά.
Τελευταία μάλιστα πρότεινα να προσεγγίσουμε τις εταιρίες ραντεβού του ΕΟΠΥΥ να βάλουμε διαφήμιση στις οθόνες και με διαγωνισμό να μπει μια που θα δώσει τα περισσότερα.Τόσα λεφτά δίνουν για διαφημίσεις !!!
Πολλές ακόμα προτάσεις υπάρχουν στη διακήρυξη της Κίνησης Νέων Φαρμακοποιών πριν τις εκλογές του ΣΥΦΑ τις οποίες μάλλον δε διάβασες.

OXYNOYS είπε...

ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ Ο ΣΥΦΑ; ΤΙ; ΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

τον ΣΥΦΑ τον κρατάει ζωντάνο ο Φαρσάκης μόνο για τις εξαγώγες, πως έγιναν οι βίλες και τα εξοχικά με μαμούνια;

Ανώνυμος είπε...

Ξανθοπουλε αν πας στην βιλα του Φαρσακη στο Πανοραμα θα παθεις πολυτισμικο σοκ, θα ξεχασεις πως σε λενε, θα νοιωσεις μαλακας που οι μαγκες εχουν χεστει στο χρημα απο τις εξαγωγες και εσυ κανεις προτασεις να γινουν τα αυτοκινητα του ΣΥΦΑ με υγραεριο και να κοψουν τον μισθο του Κων/δη, πετας χαρταετο και δεν εχεις καταλαβει οτι ολοι τους ειναι μια κλικα και εσυ εισαι στην απεξω, ο ΣΥΦΑ παει για φουντο και τον στηριζουν αποκλειστικα τα κορόιδα που πληρωνουν στις 10 μερες για να παρουν την γελοια εκπτωση του 2%, οσο υπαρχουν εξαγωγες θα υπαρχει ΣΥΦΑ, μολις σταματησουν ψαξτε για φαρμακαποθηκη.

Ανώνυμος είπε...

μαλακας εισαι εσυ! Αυτοι που πληρωνουν στις 10 μερες απλα θελουν να ειναι κυριοι και να εχουν το κεφαλι τους καθαρο και ησυχο, ασε τον Ξανθοπουλο να κανει τη δουλεια του και μην προσπαθεις με αυτα που λες να τον κανεις να μπει στη κλικα