Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ.


«... ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ;»
Τις τελευταίες δύο μέρες και μετά την δημοσιοποίηση της πληροφορίας που είχα για το ποσό που θα  πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ και είναι πολύ μικρότερο από αυτό που είχαν υποσχεθεί... ξεπετάχτηκαν στην κυριολεξία όψιμοι αγωνιστές -επαναστάτες.
Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ σ’ αυτούς και να τους υπενθυμίσω τα εξής:
·        Πιστέψατε τον κο Σαλμά ότι «φοράει παντελόνια», ότι το χρονοδιάγραμμα θα το τηρήσει  και ότι ... θα αιφνιδιάσει πληρώνοντας ακόμα και νωρίτερα από το ...αυτό. Πράγματι μας αιφνιδίασε αλλά αρνητικά. Όχι θετικά όπως πιστέψατε εσείς...
·        Ξεκινήσατε την κινητοποίηση για να πληρωθείτε τον Ιούνιο κατά παράβαση των συμφωνηθέντων στην Γ.Σ. του  ΠΦΣ και μόλις πετύχατε το σκοπό σας την κάνατε ... με ελαφρά πηδηματάκια!
·        Κατηγορήσατε τους μαχόμενους συλλόγους ως διασπαστικούς της ενότητας του κλάδου, ενοτητα που εσείς επικαλείστε μεν, αλλά την πυροβολείτε δε .
·        Καλύψατε τις απαράδεκτες συμπεριφορές όσων εκλεκτόρων δεν ψήφισαν σύμφωνα με τις εντολές των συλλόγων τους , οι οποίοι τελικά ψήφισαν υπακούοντας στις πιέσεις γνωστών κομματικών κέντρων!!!
·        Δεν αντιδράσατε στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήθηκαν για να σταματήσει η κινητοποίησή μας. Δεν ξεχνάμε το περιβόητο sms που εστάλη λίγο πριν την τελευταία Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ, με το οποίο καλούνταν  να προσέλθουν όσοι αντιτίθενται στην πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. για συνέχιση της κινητοποίησης.
·        Δεχθήκατε τις κατ’ εξαίρεση πληρωμές αδιαμαρτύρητα, χωρίς καν να σκεφθήτε ότι αυτό ίσως αποτελέσει κακό προηγούμενο, απλά και μόνο επειδή κάποιοι έπρεπε να επιβραβευθούν για την ...υποχωρητικότητά τους και την ... ευαισθησία τους!

Επιδή λοιπόν δεν σας εμπιστεύομαι θα ήθελα κατ’ αρχάς μια αυτοκριτική και μετά να δώ ΟΛΗ την Ελλάδα να ξεσηκώνεται και να διεκδικεί . Θα ήθελα επίσης να έχω έγγραφες πλέον διαβεβαιώσεις ότι δεν θα σταματήσετε την κινητοποίηση αν ... υλοποιηθεί μεταγενέστερα το χρονογιάγραμμα ή αν πληρωθεί ο ... Σεπτέμβριος που ο ΦΣΑ δεν διεκδικεί.

Ο αγώνας δεν αφορά μόνο την πληρωμή του χρονοδιαγράμματος. Αφορά ΟΛΑ τα παλιά χρέη και την επιβίωσή μας . Πιστεύω  π.χ. ότι τα ΜΥΣΗΦΑ είναι φαβορί για τα super markets. O συνδιασμός της απελευθέρωσης των εκπτώσεων με την σίγουρη απελευθέρωση της τιμής τους  οδηγούν στην ένταξή τους στα s.m. Θα μείνουμε με τα φάρμακα για τα οποία ο ΕΟΠΥΥ  θα είναι πάντα εκτός συμβατικών (;) υποχρεώσεων και τότε ξέρετε τι θα γίνει...!


Λοιπόν, ξεκινάμε ΜΑΖΙ; Ωραία !!! ΠΑΜΕ  ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ .  Αλλιώς αν σας περνάει από το μυαλό ότι θα  κάνετε τα ίδια, καλό θα είναι να φύγετε από τώρα... Ειδικά όσοι έχουν κομματικές δεσμεύσεις και δεν εννοώ πάντα αυτούς που φαίνονται, αλλά ειδικά αυτούς που  π.χ.  σταματάνε τις κινητοποιήσεις πριν καν τις αναστείλει ο ΠΦΣ. Εννοώ αυτούς που μας αποκάλεσαν μικρόψυχους επειδή δεν ... πανηγυρίσαμε τις τελευταίες «μεγάλες επιτυχίες» τους! Εννοώ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν, ότι δεν εκπροσωπούν το κόμμα και τα συμφέροντά του στον κλάδο, αλλά τους φαρμακοποιούς και τα συμφέροντά τους στην κοινωνία.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: