Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί.

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και «λαθροχειρία» στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την απόφαση για επιστροφή στον ΕΟΠΥΥ ποσοστού 5% από τις πωλήσεις των ακριβών σκευασμάτων (rebate), ως ποσοστό έκπτωσης. Η επιστροφή μάλιστα θα γίνει αναδρομικά 1/1/2012, παρά την αρχική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το αντίθετο.

Η αναδρομική αυτή έκπτωση  αναμένεται να επιβαρύνει τα φαρμακεία από 5.000 μέχρι 50.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο τους.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «μεθόδευση και αυτοαναίρεση της κυβέρνησης» και προετοιμάζεται να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς μέχρι τώρα ο Νόμος προέβλεπε να δίνουν τα φαρμακεία rebate (έκπτωση) στον ΕΟΠΥΥ μόνο εφόσον ο οργανισμός πλήρωνε εμπρόθεσμα.
 
«Η μεθόδευση αυτή είναι εμπαιγμός. Η πρωτοφανής αυτή διάταξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους φαρμακοποιούς. Δεν φθάνει που μας κρατάνε απλήρωτους, μας ζητούν και χρήματα που δεν δικαιούνται. Απαράδεκτα πράγματα» τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θόδωρος Αμπατζόγλου. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου για να λάβει αποφάσεις και να επανακαθορίσει τη στάση του.

Βίκυ ΚουρλιμπίνηΠηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

Artemis είπε...

Παρακαλώ, ανεχθείτε λίγη αριθμητική...

5000 δια του 10 (10 οι μήνες του 2012 ως τώρα) μας δίνει 500 εις το πηλίκο. 500 διά του 5% ισούται με 500 x 20,ήτοι γινόμενο 10.000€.

Δηλαδή, 10.000€ εκ του μηνιαίου τζίρου ΕΟΠΥΥ του μικρότερου - κατά το παράδειγμα σας - Φαρμακείου προέρχονταν μέχρι χθες από φάρμακα υψηλού κόστους?

Σημειωτέον δε, ότι αν κάνουμε τις παραπάνω πράξεις με αρχικό ποσό τις 50.000€, προκύπτει μηνιαίος τζίρος ΦΥΚ 100.000€! Εκτελεσάκηδες, προσκυνώ...

Κι όλα αυτά, εν μέσω διαδοχικών μειώσεων ποσοστού κέρδους και"μονοπώλησης ΕΟΠΥΥ" της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΦΥΚ, γεγονός που κατά κοινή ομολογία περιόρισε δραματικά την εκτέλεση συνταγών από ιδιωτικά Φαρμακεία.

Αγαπητοί μας συνάδελφοι του Πανελληνίου, μη ξοδέψετε άδικα τα χρήματα μας σε δικηγόρους.

Θα μας χρειαστούν για τους γιατρούς! Δεν τη γλιτώνουμε την ολανζαπίνη τελικά συνάδελφοι, πάλι καλά που πέρασε κι η δραστική και θα διαλέξουμε εμείς και μόνον εμείς τί θα πάρουμε - δηλαδή ότι μας γράψει ο γιατρός, έτσι?!

Όσο για σας συνδικαλιστικοί μας ταγοί, κουμπωθείτε με ύπνους και μπούμπλε μέχρι να ταβλιαστείτε τελείως να ησυχάσουμε.

Άντε γατί κάθε φορά που το ανοίγετε το ρημάδι όλο και μεγαλύτερες ανοησίες ακούμε!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν το κατάλαβαν, το rebate θα είναι αναδρομικό για όλα τα φάρμακα και όχι μόνο για τα ΦΥΚ