Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Με 90 μέρες πίστωση στον ΕΟΠΥΥ κι εμείς ακόμα συζητάμε

Το σχέδιο καταστολής του φαρμακευτικού κόσμου συνεχίζεται. Φαρμακεία το ένα μετά το άλλο αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμής των φαρμακαποθηκών τους λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοπατέρες σφυρίζουν αδιάφοροι. 
Αλλά βέβαια τι μας νοιάζει ας κλείσουν και μερικά φαρμακεία δε χάθηκε ο κόσμος τόσα μαγαζιά έκλεισαν !!!
Όπως φαίνεται το δίδυμο Αμπατζόγλου-Θεοδοσιάδη ακόμα ελέγχει τη κατάσταση και με τις γνωστές μεθόδους των εξαγγελιών που φυσικά δεν υλοποιούνται ποτέ, κρατάει σε εγρήγορση το κλάδο. Με 90  μέρες πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, αποσύνδεση των αναλωσίμων από τα φάρμακα και χορήγηση από άλλα κανάλια διανομής, με τα γάλατα ξανά στα super markets, με rebate στα ΦΥΚ κ.α. θα έπρεπε να βρισκόμασταν ήδη στα κεραμίδια.  
Όμως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δε θέλει κι άλλο μέτωπο πέραν των αγροτών και των συγκοινωνιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το έργο αυτό της καταστολής του κλάδου το έχει αναλάβει αριστοτεχνικά η ηγεσία του ΠΦΣ υποβοηθούμενη από τις σταδιακές πληρωμές που λειτουργούν ως ισχυρό κατασταλτικό ενός τοξικομανούς.
  
Πριν από λίγο ο ΠΦΣ εξέδωσε άλλη μια γενικόλογη και άνευ ουσίας ανακοίνωση :
Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των Φαρμακοποιών, ζητώντας  πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της  χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια Ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί  έως τις 10 Ιανουαρίου!Αντιθέτως ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν  οι  οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο. Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα, συζητήθηκαν  και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κλάδος εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο Π.Φ.Σ. να καθορίσει τη στάση του.«Δίνουμε μια καθημερινή μάχη» τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου «προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δε μας είπατε πότε καταθέσατε την αγωγή για το αναδρομικό rebate ????  

Δεν υπάρχουν σχόλια: