Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, υπέβαλλαν χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου μεμονωμένα, κατά του μέλους του σωματείου Συνταξιούχων του ΟΤΕ κ. Μπάμπη Σαρρή. 

Αιτία για την προσφυγή στη δικαιοσύνη δια μέσου της δικηγόρου του Συλλόγου κ. Αδελαΐδας Συντυχάκη στάθηκαν οι δηλώσεις που είχαν γίνει στον τοπικό τύπο και στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης από το κ. Σαρρή τον Νοέμβριο του 2011, αναφορικά με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει το διάστημα εκείνο, από τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας. 


Όπως αναφέρεται στην μήνυση, ο κ. Σαρρής στις δηλώσεις του κατήγγειλε τους φαρμακοποιούς χρησιμοποιώντας εκφράσεις μεταξύ των οποίων ότι «έχουν κηρύξει εμπάργκο σε βάρος των συνταξιούχων. 

Έχουν σταματήσει δηλ. την πίστωση φαρμάκων σε όλους τους συνταξιούχους και φυσικά στους εργαζόμενους, κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι κύριοι αυτοί με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και φυσικά πάνω απ’ όλα με μία ανάλγητη και απαράδεκτη στάση εξωθούν στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους… 

Εμείς, ειδικά το σωματείο των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ σε ανακοίνωσή μας, τους χαρακτηρίσαμε στη νέα κατοχή την οποία βιώνει η χώρα μας ως σύγχρονους μαυραγορίτες. Μπορεί να είναι σκληρή και βαριά η κατηγορία αλλά … σήμερα οι όποιοι κύριοι έρχονται κάτω απ’ τις όποιες δυσκολίες των επιχειρήσεών τους να εμπορευτούν με το χειρότερο τρόπο το προϊόν που πουλούν». 

Οι δηλώσεις αυτές και κυρίως ο χαρακτηρισμός «μαυραγορίτες» προκάλεσαν την αντίδραση των φαρμακοποιών οι οποίοι και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη του κ. Σαρρή και την παραπομπή στο αρμόδιο δικαστήριο, της υπόθεσης. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στα μέσα Νοεμβρίου 2012 εκπρόσωποι του συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων του δημοσίου, του συλλόγου αποστράτων αξιωματικών της χωροφυλακής και των συνταξιούχων του ΟΤΕ, είχαν καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο αναφορικά με την διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας. 

Το υπόμνημα αυτό είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος και παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην Πταισματοδίκη Ρόδου προκειμένου να διερευνηθεί αν και κατά πόσο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης. 

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας κατέθεσαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης, ο πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου πολιτικών υπαλλήλων κ.κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ και Τσαμπίκα Χατζηγεωργίου, καθώς και ο πρόεδρος, ο γραμματέας και τα μέλη του συλλόγου συνταξιούχων του ΟΤΕ κ.κ. Κώστας Τσαγκουρνής, Δημήτρης Πόθος και Μπάμπης Σαρρής. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα θα πρέπει να ληφθούν καταθέσεις και από τους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ για αυτό και στα τέλη Ιανουαρίου η δικογραφία εστάλη στην Αθήνα. 

Σημειώνεται πως στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνταξιούχοι στον εισαγγελικό λειτουργό, αναφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά φαρμάκων, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τους φαρμακοποιούς της Δωδεκανήσου, ενώ το ίδιο έγγραφο είχε σταλλεί στην υπουργό Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στον σύλλογο Φαρμακοποιών στους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.ά. 

Σε δηλώσεις του δε μετά τη συνάντηση με τον κ. Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδ/σου κ. Νικόλαος Παπαεμμανουήλ είχε επισημάνει πως με τη κατάσταση αυτή υπήρχε ζήτημα ακόμη και επιβίωσης για αρκετούς συναδέλφους του, οι οποίοι λόγω οικονομικής αδυναμίας είχαν «κόψει» τα φάρμακα που έπαιρναν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους!
http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: