Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Όπως γνωρίζετε ο ΕΟΠΥΥ κατά παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης, προέβη σε πληρωμές για το υπόλοιπο των χρεών του ΟΠΑΔ του 2011, κατευθείαν σε λογαριασμούς φαρμακοποιών μελών μας, που διατηρούσαν σε διάφορες τράπεζες όταν πληρώνονταν απ’ ευθείας από το ΙΚΑ.

Θα θυμάστε ότι η προκαταβολή ΟΠΑΔ μέσω ΕΟΠΥΥ τον Μάρτιο του 2012, για το ίδιο χρέος είχε δοθεί μέσω του διανεμητικού λογαριασμού του Συλλόγου, οπότε και πληρώθηκαν όλοι οι δικαιούχοι.

Με την τελευταία απόφαση του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει εκτός διανεμητικών λογαριασμών, αρκετοί φαρμακοποιοί έμειναν απλήρωτοι είτε επειδή είχαν κλείσει τους λογαριασμούς τους είτε επειδή η τράπεζα που τηρούσαν λογαριασμό δεν λειτουργούσε πια.
Ο Φ.Σ.Α με απόφαση του Δ.Σ. κατέθεσε μήνυση εναντίον του ΕΟΠΥΥ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία.

Ο ΕΟΠΥΥ είχε αναρτήσει στις 11/1/2013 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως πληρωτέο το ποσό 141 εκ. Ευρώ, το οποίο προοριζόταν για να πληρωθεί στις 15/1/2013 στους φαρμακοποιούς. Όσοι φαρμακοποιοί έμαθαν την εξέλιξη αυτή, εξέδωσαν επιταγές ή έκαναν ρυθμίσεις των ήδη ληγμένων επιταγών τους για 15 Ιανουαρίου. Για όσους δεν πληρώθηκαν τελικά υπήρξε όπως ήταν αναμενόμενο δυσμενής εξέλιξη και οι επιταγές τους ή οι ρυθμίσεις που έγιναν, βρέθηκαν στον αέρα.

Σήμερα κλήθηκα στο Πταισματοδικείο Αθηνών για να καταθέσω σχετικά με τη μήνυσή μας εναντίον του ΕΟΠΥΥ. Μου ζητήθηκε να προσκομισθούν οι σχετικές συμβάσεις και κάθε σχετικό με τις πληρωμές των φαρμακοποιών έγγραφο. ΖΗΤΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ από όσους φαρμακοποιούς συναδέλφους υπέστησαν τεκμηριωμένη βλάβη από τη μη πληρωμή τους από υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ, να αποστείλουν στο ΦΣΑ η στο φαρμακείο μου ΑΜΕΣΑ (αν είναι δυνατόν μέχρι αύριο το μεσημέρι) τη σχετική πληροφόρηση, με το αντίστοιχο ποσό που δεν πληρώθηκε και φωτοτυπίες σφραγισμένων ή μη επιταγών.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣΑ: 210 93641128,
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΦΣΑ: 210 5220954-955
ΦΑΞ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 210 9310622,
ΦΑΞ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΦΣΑ: 210 5220721 - 639

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: