Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΚΙΝΕΦ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

είναι γεγονός ότι οι καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρο και ιδιαιτέρως ανησυχητικό επίπεδο. Πολλά φαρμακεία της χώρας μας δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις πληρωμές τους προς τις φαρμακαποθήκες τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να εισπράττει rebate χωρίς να είναι συμβατικός και τη στιγμή που το μέλλον του ταμείου προβλέπεται δυσοίωνο. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα βλέπουμε παράλληλα μια συνεχόμενη και διαρκή επίθεση στο χώρο του φαρμακείου. Τα τελευταία  χρόνια ο κλάδος βιώνει απανωτές ήττες όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε θεσμικό. Είναι δεδομένο λοιπόν και εκ του αποτελέσματος ότι η σημερινή ηγεσία του κλάδου δε μπορεί να διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και σε συνδικαλιστικό. Τη στιγμή αυτή ο ΠΦΣ πρέπει να βγει μαχητικά μπροστά και να προκηρύξει νέες δράσεις και αγώνες ώστε να έρθει το θέμα των πληρωμών ξανά στην επιφάνεια. Θα πρέπει να ξαναφέρει το θέμα του συμψηφισμού διότι όταν θα έρθουν οι φόροι εισοδήματος ο ΕΟΠΥΥ θα τελεί υπό κατάρρευση. Με τόσους ανέργους και με ένα αποτυχημένο κατά κοινή ομολογία μνημόνιο τα πράγματα το καλοκαίρι θα είναι δύσκολα. Ο συμψηφισμός θα είναι ένα δεκανίκι σωτηρίας. Δυστυχώς, όμως ο ΠΦΣ προτιμά τον εφησυχασμό και τα μικρά ανώδυνα κατά καιρούς χτυπήματα. Η μάχη πρέπει να είναι διαρκής σε διαπραγματευτικό, σε δικαστικό και σε επίπεδο κινητοποιήσεων. 
Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους μαχητικούς, δραστήριους και απαλλαγμένους από κομματικές υποχρεώσεις.  Η ανανέωση του κλάδου είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την μεγάλη αλλαγή στη Θεσσαλονίκη, του μοναδικού πλέον μεγάλου συλλόγου που συμμετέχει στην ηγετική ομάδα του ΠΦΣ και φέρει ευθύνη δια του προέδρου της για τις αποφάσεις και τις επιλογές που έχουν φέρει το κλάδο σε αυτό το σημείο.
Χαιρετίζουμε τη νέα συνάντηση των προέδρων όλης της χώρας και ελπίζουμε να δημιουργηθεί μέσα από ζυμώσεις μια νέα κίνηση σε επίπεδο Πανελληνίου που θα δώσει όραμα και προοπτική στο κλάδο. Εμείς ως Κίνηση Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών δηλώνουμε παρόν.
Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και δε φέρουμε αυταπάτες ότι ο κλάδος δε θα έχανε κάτι από τα κεκτημένα του μέσα σε αυτό το κλίμα της κρίσης. Άλλωστε εμείς ήμασταν οι πρώτοι που σε γενική συνέλευση της Θεσσαλονίκης σας καλέσαμε να δεχτείτε το rebate ως συμβολή των φαρμακοποιών στη κρίση και ως υποχώρηση ώστε να περισώσουμε το ποσοστό κέρδους δεχόμενοι αποδοκιμασίες από οπαδούς του προεδρείου.
Σήμερα όμως, 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στο χώρο του φαρμακείου ποια είναι η αποτίμηση που η ηγεσία του ΠΦΣ μπορεί να κάνει ; Για ποιο πράγμα το δίδυμο Αμπατζόγλου - Θεοδοσιάδη μπορεί να υπερηφανεύεται ;  Δυστυχώς, για τίποτα. Μόνο ήττες, ήττες και ξανά ήττες. Σίγουρα θα μπορούσαμε και καλύτερα. Και αυτό το πιστεύουμε και γι αυτό θα αγωνιστούμε.

Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών
Κίνηση Ενωμένων Φαρμακοποιών 

Δεν υπάρχουν σχόλια: