Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή των διαβητικών προς το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ


Τον κίνδυνο επιπλοκών, λόγω της αύξησης του κόστους προμήθειας των αναλώσιμων, επισημαίνουν οι διαβητικοί...Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ζητεί να υπάρξει διορθωτική εγκύκλιος, καθώς με την πρώτη οι διαβητικοί καλούνται να πληρώνουν ολόκληρο το κόστος των αναλώσιμων.

Η εγκύκλιος – επισημαίνει – έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στους διαβητικούς.

Οι φόβοι, η αναστάτωση και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένοι, καθώς ο νέος τρόπος συνταγογράφησης που προτείνεται στην εγκύκλιο (παραπεμπτικό ή διατακτική) παραπέμπει στο ότι οι ασφαλισμένοι με διαβήτη θα πρέπει να πληρώνουν όλο το κόστος της δαπάνης των αναλωσίμων στα φαρμακεία και στη συνέχεια να καταθέτουν στα ταμεία τους την απόδειξη για να αποζημιωθούν μετά από δύο, έως και πάνω από πέντε μήνες!

Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, η Ομοσπονδία ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ να εκδώσει εγκύκλιο, στην οποία θα διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι διαβητικοί, παρόλο που τα αναλώσιμα θα αναγράφονται σε διατακτική ή παραπεμπτικό, θα πληρώνουν στα φαρμακεία μόνο το ποσοστό συμμετοχής τους, όπως αυτό ορίζεται στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. 
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της χώρας απαιτούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων και πολιτικών που θα διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στη θεραπευτική τους αγωγή.
 
Δεν θα δεχτούν, σε καμία περίπτωση, να γίνουν θύματα της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους.

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: