Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Αντί να κάνουν προσλήψεις τάζουν στους γιατρούς διπλάσια αμοιβή με άγνωστη αποπληρωμή !!!


Ενώ η επίσκεψη σε έναν γιατρό σε μονάδα του ΕΟΠΥΥ κοστίζει στο ίδρυμα 1 ευρώ ο κ. Σαλμάς τάζει στους γιατρούς 20 ευρώ την επίσκεψη για να συμβληθούν. Η γνωστή δημιουργική λογιστική στο τομέα της υγείας εις βάρος των ασφαλισμένων οι οποίοι πληρώνουν το γνωστό 10ρικο σε όλη τη χώρα αφού οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Κοροϊδεύουν τη τρόικα ότι δε κάνουν προσλήψεις ενώ δημιουργούν μεγαλύτερα χρέη !!! Κοροϊδεύουν τους γιατρούς ότι θα τους πληρώσουν και τους ασθενείς ότι θα τους καλύψουν.  
Διαβάζουμε το εξής δημοσίευμα:

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 Σε ειδικές "προσλήψεις" γιατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας προχωρά ο ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ασφαλισμένοι. Είναι ενδεικτικό ότι ολόκληροι νομοί δε διαθέτουν συμβεβλημένο παιδίατρο ή καρδιολόγο με συνέπεια οι ασθενείς να πληρώνουν όλη την επίσκεψη από την τσέπη τους.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί σχέδιο βάση του οποίου θα δοθούν ακόμη και διπλές τιμές για επισκέψεις σε όσους γιατρούς συμβληθούν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες. Σήμερα ένας γιατρός έχει τη δυνατότητα να εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι
και 2000 ευρώ αν υπολογίσει κανείς ότι υπάρχει πλαφόν 200 επισκέψεων που αμείβονται με 10 ευρώ η κάθε μία. Οι καθαρή επίσκεψη όμως μετά τη φορολόγηση φθάνει τα 6,5 ευρώ.
Για όσους θα συμβληθούν σε περιοχές με κενά οι αμοιβές ανά ασθενή μπορεί να φθάσουν και τα 20 ευρώ.Εκτός αυτού όμως ο ΕΟΠΥΥ θα υποχρεωθεί να μειώσει περαιτέρω το ιατρικό του προσωπικό για το 2013 κατά άλλο ένα 10%. Ήδη το 2012 μειώθηκε 10%.
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά για να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό δεν θα προσληφθούν στον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΕΤΑΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: