Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Κίτρινη κάρτα Σαμαρά σε δέκα διοικητές Ταμείων

Το «αφτί» δέκα διοικητών Ασφαλιστικών Οργανισμών «τράβηξε» ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς διότι καθώς δεν δίνουν όπως είναι υποχρεωμένοι, χείρα βοηθείας στον ΕΟΠΥΥ, τον οδηγούν στην κατάρρευση. 

Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι οι διοικητές των Ασφαλιστικών Οργανισμών που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ δεν δίνουν κάθε μήνα στον Οργανισμό τις εισφορές υπέρ υγείας που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι. Επίσης, δεν έχουν ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ με προσωπικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε την Τρίτη ο ίδιος στους διοικητές και τους είπε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει λήξει η υπόθεση θα έχουν προσωπική ευθύνη για την πορεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, φέρεται να τους είπε ότι θα τους ελέγχει ο ίδιος. Στην περίπτωση που κάποιοι διοικητές Ταμείων αντιμετωπίζουν πρόβλημα, είπε ο κ. Σαμαράς, μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια του κ. Σταϊκούρα ο οποίος έχει εντολή να τους στηρίξει. 


Τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. 
Αυτό που εξόργισε τον πρωθυπουργό είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να πάρει ο ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία, έλαβε μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να καταβάλει το ΙΚΑ), ενώ για τον Φεβρουάριο κατέβαλαν 150 εκατομμύρια ευρώ δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας. Σε αυτή τη συνάντηση, εκτός από την ηγεσία του υπουργείου, συμμετείχαν οι διοικητές των Ασφαλιστικών Οργανισμών. 

Απορία προκαλεί η απουσία από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, καθώς είναι ο υπουργός που έχει υπό την εποπτεία του όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς πλην του ΕΟΠΥΥ. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στη συνέχεια και στον κ. Βρούτση από τον οποίο απαίτησε να έχει υπογράψει μέσα σε μία ώρα κοινή υπουργική απόφαση για την μεταφορά προσωπικού των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. 

Σημειώνεται ότι από τους 1.000 εργαζόμενους που απαιτούνται για τη στελέχωση του ΕΟΠΥΥ, οι 500 πρέπει να μεταφερθούν στον Οργανισμό από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. 

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: