Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο στους Θεούς του Ολύμπου δε θα προσφύγει η κ.Ανεμοδούρα για τη δραστική !!!


Σύμφωνος με τη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας είναι όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ο ιατρικός κόσμος έχει πάρει θέση κατά της αντιεπιστημονικής αναγραφής της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου και αυτή δεν αλλάζει. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει αυτό που ισχύει διεθνώς, ότι ο Ιατρός έχει την ευθύνη της φαρμακευτικής θεραπείας και ο φαρμακοποιός εκτελεί την συνταγή του ιατρού» τονίζει η κα Ανεμοδουρά.

Το μέτρο αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών επιστημονικών κανόνων, που έχουν σχέση με την προστασία της Υγείας των Πολιτών και την προστασία του έργου των Ιατρών, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει προσφύγει νομικά εναντίον της εφαρμογής του μέτρου στο ΣτΕ (Αίτηση Αναστολής & Αίτηση Ακύρωσης της 7-1-2013, η οποία κατατέθηκε με αριθμό 60 στις 9-1-2013 και συζητείται την 1η Μαρτίου 2013), έχει γίνει ενημέρωση των Ευρωπαίων ιατρών και αν χρειαστεί θα προσφύγει στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων, τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, τη Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών, το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Παρατηρητήριο του Ελσίνσκι, την Επιτροπή του Ελσίνσκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Συνέλευση των Πολιτών του Ελσίνσκι, τη Διεθνή Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α.

Η εφαρμογή του μέτρου που επιβάλει η Τρόικα από τον Μάρτιο του 2012 και εφαρμόζει η Πολιτεία από τον Δεκέμβριο του 2012, βρίσκει όλη την Ιατρική Κοινότητα αντίθετη. Εκείνο όμως που εκπλήσσει τους γιατρούς είναι η θέση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που με τρεις παρεμβάσεις του στο ΣτΕ υπέρ της δραστικής ουσίας, εμμένει και στην Τροϊκανή-Μνημονιακή εντολή, αλλά και στο έγγραφό του στις 2-2-2012 προς τον Paul Thomsen.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η κα Ανεμοδουρά, γνωστοποιεί ότι υπάρχει και νέα απόφαση των Ιταλικών Δικαστηρίων (2012/00033) κατά της αναγραφής της δραστικής ουσίας και τέλος επισημαίνει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ανθή Αγγελοπούλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι οποιοι ειναι 11, γιατι τον ΑΡΗ δεν τον υπολογιζει κανεις!!!!!!!!