Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Τι σημαίνει πρακτικά η υπογραφή σύμβασης ΠΦΣ και Unisystem.

Αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν όταν άρχισε ο ΕΟΠΥΥ να κρατάει 4 λεπτά ανά συνταγή για να πληρώνονται οι υπάλληλοι που δουλεύουν στο κέντρο επεξεργασίας συνταγών έγινε και επίσημα. Ότι δηλαδή ο ΠΦΣ είχε ήδη συμφωνήσει σε αυτή τη παρακράτηση που πραγματικά δημιουργεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο εκλεκτής πληρώνεται από τον ελεγχόμενο !!! 
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο η υπογραφή αυτής της σύμβασης  δίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στο ΠΦΣ αλλά και ισχυροποιεί τη συλλογική σύμβαση. 
Δίνει ένα επιχείρημα προς το Υπουργείο Υγείας που λέει ξεκάθαρα ότι κοίταξε να δεις εμείς εδώ στηρίζουμε εμπράκτως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Τα 200-300 ευρώ το χρόνο για ένα μέσο φαρμακείο δε θα πρέπει να τα δούμε ως ένα ακόμα rebate ή ένα ακόμη χαράτσι αλλά ένα ποσό που ισχυροποιεί τη θέση του ΠΦΣ στις διαπραγματεύσεις αρκεί βέβαια να μη το κάψει και να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Εύλογα ερωτηματικά βέβαια, μας γεννάει το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφηκε 14/11/2012 και μόλις σήμερα δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΦΣ, ενώ είχε την υποχρέωση να το κάνει αμέσως μετά. 


Κλικ ΕΔΩ να δείτε όλη τη σύμβαση 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΠΦΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απο μια πρωτη ματιά στη σύβαση:
1. Ο ΠΦΣ (ΑΜΠ) εκανε ΔΩΡΕΑ στον ΕΟΠΥΥ όχι ΑΠΑΞ αλλά την επ άπειρο πληρωμή της εταιρίας που κάνει τον έλεγχο.
2.Σαν ΠΦΣ δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι στην εταιρία.Την δουλειά του την έκανε δεσμεύοντας ΕΡΗΜΗΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ (φαρμακοποιούς) να πληρώνουν.
3.Σαν νόμιμος εκπρόσωπος των ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ δεν μπορεί να είναι ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ του ΕΛΕΓΚΤΗ (το αν είναι πραγματικά εκπρόσωπος τους είναι άλλη υπόθεση!!)γι αυτό και έκανε ΔΩΡΕΑ χωρίς να έχει κανένα έλεγχο επί του ελεγκτη ο οποίος μπορεί να ασελγεί κατα το δοκούν υπο τις εντολές του ΕΟΠΥΥ κατα των ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ του!!
4.Το λειτούργημα του Φαρμακοποιού,μέσα απο τις δηλώσεις , τις πράξεις των εκπροσώπων της πολιτείας και τις διαθέσεις που αυτές εκφράζουν είναι ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ!
5.Μεσα σ αυτό το κλίμα ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΡΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΑ απέναντι στους ίδιους τους δικούς της νόμους έχει κηρυγμένο έναν ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και αντιμετωπίζει τους Φαρμακοποιούς σαν πολίτες και εργαζόμενους β κατηγορίας.
6.Επομένως δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιώντας ένα ξεδιάντροπο τέχνασμα μέσω δικών της ανθρώπων μέσα στους φαρμακοποιούς,πραβαίνει ακόμα έναν νόμο και τους βάζει να ππληρώσουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ κάτι που βάσει νόμου είναι υποχρέωση της πολιτείας.
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
Α.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
Β.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΠΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.
Γ.ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ!!