Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Το πρώτο λουκέτο ΣΥΦΑ. Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις στη Χίο.


Σε κατασχέσεις στη Φαρμακαποθήκη της Χίου προχώρησαν μια Φαρμακαποθήκη των Αθηνών και ένας μέτοχος για οφειλές. 
Την Τρίτη το πρωί παρουσία δικαστικού επιμελητή, κλειδαράς άνοιξε τα γραφεία της Φαρμακαποθήκης στη Φάρκαινα για να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής της περιουσίας.
Στη Φαρμακαποθήκη των Αθηνών οφείλεται το ποσό των 400.000 ευρώ ενώ στον φαρμακοποιό - μέτοχο 50.000 ευρώ. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φαρμακοποιών - μετόχων που έχουν δώσει ήδη επιταγές στην Φαρμακαποθήκη για να την κρατήσουν «ζωντανή» κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ ανά άτομο.
Να θυμίσουμε ότι η Φαρμακαποθήκη της Χίου προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της από τις 22 Μαρτίου λόγω χρεών και αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το συνολικό χρέος, το οποίο ήδη διερευνούν ορκωτοί λογιστές. Ταυτόχρονα τα φαρμακεία της περιοχής βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται πλέον να προχωρούν ο καθένας ξεχωριστά σε
παραγγελίες φαρμάκων από αντίστοιχες φαρμακαποθήκες αλλά και φαρμακευτικές εταιρείες της Αττικής. Το «λουκέτο» στη φαρμακαποθήκη του νησιού είχε και μια άλλη παράμετρο καθώς άφησε 10 εργαζόμενους χωρίς εργασία και οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα αποζημιωθούν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: