Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Για όλα φταίει η τρόικα - μην ακούτε αυτούς που λένε ότι μπορούν να ανατρέψουν τη κατάσταση ....

Σε κλήμα ενότητας μόνο στα λόγια κινήθηκε η ομιλία του Θ.Αμπατζόγλου αφού αμέσως μετά άναψε πάλι φωτιές καθώς επιτέθηκε στις σκοτεινές δυνάμεις που για μικροσυνδικαλιστικούς λόγους όπως ανέφερε στρέφονται εναντίον του ΠΦΣ.
Αμέσως μετά έριξε όλες τις ευθύνες στη τρόικα και αφού θυμήθηκε φαίνεται το μαοκικό του παρελθόν στο ΕΚΚΕ κατηγόρησε όλους αυτούς που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα από τα υπουργεία. Βέβαια, εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα κόμματα όπως είπε ξεχνώντας βέβαια τη παρουσία του στις πρώτες θέσεις στην ομιλία του Σαμαρά στο Ζάππειο.
Επί της ουσίας τώρα, οι κινήσεις του ΠΦΣ όπως τις ανέλυσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ είναι σε σωστή κατεύθυνση όμως υστερούν στο αποτέλεσμα. Πχ. ενώ όλοι μίλησαν για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ευνοούν τις συστεγάσεις τα 3 χρόνια που ο κλάδος μόνο δίνει και παραχωρεί κεκτημένα ετών, ο ΠΦΣ δε κατάφερε να το διεκδικήσει και να το πετύχει. Ένα μέτρο θεσμικό, χωρίς οικονομικό κόστος για το κράτος !!! Πολλά ακόμα ερωτήματα έμειναν όπως τι απέγινε η προσφυγή για το αναδρομικό rebate κ.α.
Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΦΣ και ελπίζουμε να συνεχιστούν οι ζωντανές μεταδόσεις των συνελεύσεων από την αρχή μέχρι το τέλος μέσα από κλειστό κύκλωμα όπου μόνο φαρμακοποιοί με κωδικό πρόσβασης θα μπορούν να παρακολουθούν και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
ΠΦΣ: Σοβαρότητα, Ενότητα και Συσπείρωση είναι το τρίπτυχο της αγωνιστικότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

 Τα παραπάνω  ανέφερε χαρακτηριστικά στην κεντρική εισήγηση του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου , στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε όλους όσους για προσωπικούς  και για λόγους μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων , πλήττουν ευθέως τα θεσμικά όργανα των φαρμακοποιών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την βιωσιμότητα του φαρμακείου και την χώρα μας.
Σκιαγραφώντας το «σκοτεινό μνημονιακό περιβάλλον» , ο κ. Αμπατζόγλου έκανε  εκτενή ανάλυση για τους λόγους που αυτή την στιγμή τα φαρμακεία δεινοπαθούν, εξηγώντας ότι για λόγους άμεσης περικοπής εξόδων μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη από το 1,8% στο 1% του ΑΕΠ.  Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί η μείωση του ΑΕΠ από τα 270 στα 190 εκατομμύρια ευρώ.
Ένας ακόμη λόγος είναι ότι υπάρχει μια πτώση του τζίρου από 30 μέχρι 45% και βέβαια οι πολύμηνες και εξωσυμβατικές καθυστερήσεις πληρωμών .
Ακόμη τόνισε  πώς όποιοι φαρμακοποιοί – συνδικαλιστές διακηρύττουν ότι θα ανατρέψουν το Μνημόνιο είναι δημαγωγοί και λαοπλάνοι. «Γυρίστε  τους την πλάτη» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα παλιά χρέη υπενθύμισε πως μετά από συνδικαλιστικές πιέσεις, ψηφίστηκε ο νόμος 4038, μετά από συνεχόμενες πιέσεις ψηφίστηκαν δυο τροπολογίες και τελικά  από τα 657.000.000 ευρώ που είναι  δεσμευμένα για την εξόφληση των παλαιών χρεών , μόνον οι φαρμακοποιοί , έχουν λάβει 167.000.000 ευρώ. Για τα υπόλοιπα περίπου 75.000.000 των υπολοίπων ταμείων , το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ΔΕΗ .
«Τα ζητάμε τώρα» είπε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. θέτοντας προς έγκριση στην ΓΣ την πρόταση πως αν δεν πληρωθούν άμεσα από 1ης Μαΐου θα σταματήσουμε τη πίστωση.
Για το θέμα του κέρδους ανακοίνωσε την πρόθεση του Π.Φ.Σ. να αναθέσει σε Διεθνή Οίκο την σύνταξη έκθεσης για το πόσο χαμηλό είναι το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων, έτσι ώστε ο κλάδος να αποκτήσει πλέον αδιάσειστα επιχειρήματα έναντι  των τροικανών και της κυβέρνησης .
Τέλος αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη ο οποίος παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα θέματα που του έχουν τεθεί (υπεραξία , συμψηφισμός κλπ)
Κλείνοντας ο κ. Αμπατζόγλου είπε : «Οι μάχες με δυναμώνουν και τις αντέχω. Όμως πρέπει να  επικρατήσει η σοβαρότητα και να καταλάβουν όλοι πως σημαία μας είναι ο Π.Φ.Σ.»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαι μετά απο 15-20 μέρες και πρίν το τέλος του μήνα να σταματήσουμε την αναστολή για να πάρουμε όλο τον μήνα στην πλάτη σε 4-5 εργάσημες!!! Άσε το έχουμε δεί το έργο 4 φορές και χάσαμε και ερκετούς πελάτες επειδή ακολουθήσαμε τον "αγώνα" ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ !!! Τώρα ψάξτε για Αλλο τρόπο "ΑΓΩΝΑ". Έχετε και το μυαλό και τα SMS !!!!!! Χαιρετήσματα λοιπόν στην εξουσία.