Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ

   Πιστεύω  ότι η συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην ισότιμη , εθελοντική και συλλογική διοίκηση επιστέφοντας στα μέλη και τους εργαζόμενους τις αξίες που δημιουργούν είναι κοινωνικά δίκαιη αλλά και ανθεκτική επιχείρηση .

 
  Το ισχυρό επιχειρηματικό  δίκτυο ανεξάρτητων ιδιοκτητών φαρμακοποιών, με συγχρονισμό επιχειρηματικών δράσεων   και  δυναμική διαπραγμάτευση προμηθευτών ,εξασφαλίζει  ελάχιστη η ή μηδενική έκθεση σε δανεισμό για τα μέλη  αλλά και την συνεταιριστική  επιχείρηση.

Όλα τα μέλη συνεισφέροντας με ιδέες ,προτάσεις και ιδιαίτερες γνώσεις μπορούμε να συμβάλλουμε στην  βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης μας ,με καθημερινή   αμφίδρομη ηλεκτρονική ενημέρωση  μεταξύ μελών με τα μέλη του Δ.Σ. μεταφέροντας πληροφόρηση ,προβλήματα μειώνοντας το χρόνο λήψης αποφάσεων  αλλά και με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες αξιολογώντας προϊόντα προμηθευτών εξασφαλίζοντας ποιότητα στα προϊόντα που διακινούμε ,διαφυλάσσοντας την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος μας αλλά και την ανεξαρτησία των επιστημονικών συμβουλών μας.

Μερικές προτάσεις για συζήτηση :

   Άμεση λειτουργία ιστοσελίδας με ειδικό χώρο αποκλειστικής πρόσβασης των μελών σε θεματικές συζητήσεις .
  Όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να "ηλεκτρονικοποιηθούν " με άμεση και συνεχή  ηλεκτρονική επικοινωνία με τους  υπεύθυνους στα τμήματα της φαρμακαποθήκης , μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την  ταχύτητα εξυπηρέτησης .
  Αξιοποίηση όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων από  όλα τα μέλη με συλλογική  υποβολή αιτήσεων .
  Το προσωπικό που αποδεσμεύεται  από γραφειοκρατικές λειτουργίες με επιδοτούμενα εκπαιδευτικά  σεμινάρια να υποστηρίζει  την λειτουργία των φαρμακείων με απόσπαση για έκτακτες ανάγκες (εφημερίες απεργίες, διακόσμηση βιτρινών , διαχείρηση  ληξιπρόθεσμων, δειγματοδιανομή  ,προώθηση  προϊόντων  , προώθηση βοηθημάτων
διαβίωσης ,εξυπηρέτηση κατ οίκον ασθενών για προϊόντα υποστήριξης αναπνευστικής  λειτουργίας , εφαρμογών προϊόντων κατάκλισης , μεταφέροντας πωλήσεις από  άλλα δίκτυα διανομής προς τα φαρμακεία ).
  Ενημέρωση όλων των κωδικών παραφαρμάκων που διαθέτουμε .
  Εκτύπωση αυτόματα σε αυτοκόλλητα με επωνυμία του φαρμακείου των οδηγιών λήψης
των  φαρμάκων.
  Θεματικές  βιτρίνες τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο με ταυτόχρονη προώθηση προιόντων και υπηρεσιών .
  Υπηρεσία  «φαρμακείο προς φαρμακείο »με ανταλλαγή μη κινήσιμων ειδών αλλά και ελλείψεων με βάση δεδομένων  αποκλειστικής πρόσβασης μελών για βελτίωση της απόδοσης του κεφαλαίου που επενδύουμε .
  Τα φαρμακεία με αποκλειστική φαρμακαποθήκη τον συνεταιρισμό να έχουμε πρόσβαση σε πραγματικό  χρόνο των αποθεμάτων της φαρμακαποθήκης .
  Χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών για μεταφορά φαρμάκων (κουτιά  ή  σακούλες , όχι πλαστικές αλλά  ανθεκτικές ) ,
  Μελέτη για χρήση φωτοβολταϊκών σε ιδιόκτητους χώρους με αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων  μείωσης ρύπων αλλά και πιλοτική χρήση ηλεκτροκίνητων  αυτοκινήτων  σε αστικές περιοχές.
  Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών με επιστροφή της αξίας στα μέλη με πρόγραμμα  διαχείρησης  ειδών , αλληλεπιδράσεων  φαρμάκων , φαρμακοδιατροφικές συμβουλές , ταξίδια κινήτρων και επιβράβευσης μελών και εργαζομένων .
  Ο ανώτατος μισθός εργαζομένου να συνδεθεί με τον κατώτατο με αναλογία 1 προς 5 μέχρι 1 προς 8 φορές μετά  από  συζήτηση και απόφαση γενικής συνέλευσης.
  Ταχύτητα αποφάσεων με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες όλων των μελών διευκόλυνση και ενεργή συμμετοχή  όλων των μελών ,με ολοκληρωμένη ξεκάθαρη στρατηγική.

  Το όραμά  μου είναι να γίνουμε υπόδειγμα Ελληνικής συλλογικής επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα για τα φαρμακεία και του περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζομένους .

  Ο συνεταιρισμός είναι το πιο ανθεκτικό επιχειρηματικό  σχήμα , βγες από την απομόνωση του πάγκου και στήριξε το φαρμακείο σου, στήριξε την συλλογική επιχειρηματική σου κίνηση συμμετέχοντας  στις εκλογές.
            
  Διαθέτω 25 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακείο , ταυτόχρονα μελετώ τη  διεθνή συνεταιριστική  δράση φαρμακαποθηκών  μεγαλύτερων αγορών  με επιτυχημένη πορεία.

  Δεν έχω καμία κομματική  δέσμευση .

  Χρειάζομαι  την στήριξη   σου, την Δευτέρα 15 /4 /2013 (  Πειραιώς 134 και Αγαθημέρου ) .


Συναδελφικά

ΜΑΡΚΑΖΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ υποψήφιος για Δ.Σ. ΠΕΙΦΑΣΥΝ

gremarka@otenet.gr (θα χαρώ να επικοινωνήσεις να ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: