Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Νέος εκβιασμός για τους φαρμακοποιούς: Μείωση του ποσοστού κέρδους ή τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ

Από Βασίλη Βενιζέλο
 Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, το υπουργείο Υγείας διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες στους φαρμακοποιούς ότι η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκεiμένου η τελευταία να προχωρήσει άμεσα και προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του Μαϊου για τη χώρα μας σε νέα μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
 Στους κύκλους των συνδικαλιστών φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα επικρατεί αναβρασμός και οι ίδιοι θεωρούν ότι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας κρύβει έναν νέο εκβιασμό εναντίον του κλάδου: Ή θα δεχτείτε να πάνε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ ή θα υποχρεωθούμε να σας μειώσουμε εκ νέου το ποσοστό του κέρδους σας! Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ)  έχει εξουσιοδοτηθεί από την γενική συνέλευση του Συλλόγου να κηρύξει αμέσως νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τον κλάδο, στην περίπτωση
κατά την οποία η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ανοίξουν θέματα τα οποία οδηγούν σε νέα μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: