Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

50.000 άνθρωποι έγιναν πειραματόζωα φαρμάκων χωρίς την συγκατάθεσή τους!


 Oρισμένοι από αυτούς έχασαν την ζωή τους
Ως πειραματόζωα χρησιμοποιήθηκαν περίπου 50.000 άνθρωποι στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της (Ανατολικής) Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν από δυτικές φαρμακευτικές εταιρίες.

Την φρικτή αυτή είδηση αποκάλυψε το περιοδικό «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς έχασαν την ζωή τους.
Τα περιστατικά διαπιστώθηκαν μετά από εκτεταμένες έρευνες, περίπου 600, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 κλινικές της χώρας μέχρι και μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Επιπλέον, από έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της ΛΔΓ και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων προέκυψε η επιβεβαίωση του θανάτου δύο ανθρώπων στο Ανατολικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών ενός φαρμάκου για τη βελτίωση του κυκλοφορικού.
Πολλοί συχνά, οι άνθρωποι που δοκίμαζαν τα πειραματικά σκευάσματα δεν ήταν σε θέση να δώσουν συνειδητά την συγκατάθεσή τους για τις δοκιμές. Πρόκειται για ανθρώπους με νοητική υστέρηση ή προβλήματα αλκοολισμού, που δεν σκέφτονταν «καθαρά».
Τα δυτικά εργαστήρια προσέφεραν έως και 800.000 ανατολικογερμανικά μάρκα (περίπου 400.000 ευρώ) για κάθε τέτοια κλινική δοκιμή, προσθέτει το περιοδικό.
Σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στο περιοδικό οι κλινικές δοκιμές υπακούουν σε πολύ αυστηρά διαδικαστικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: