Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Νέες απεργίες στα φαρμακεία;

Ψεύτικες υποσχέσεις για την πληρωμή των οφειλών για τα φάρμακα, κατηγορεί το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί, σημειώνει, και καλεί τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες Νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου.

Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

"Όλες οι υποσχέσεις για εξομάλυνση των πληρωμών αποδείχτηκαν ψεύτικες, όπως ψεύτικες αποδείχτηκαν και οι διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των παλαιών χρεών των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και χρονολογούνται από το 2011 και παλαιότερα" αναφέρεται στην επιστολή.

"Οι φαρμακοποιοί όμως, έχοντας πληρώσει βαρύ το τίμημα της συρρίκνωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε πολύ περήφανοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτό. Καλούμε τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του Κράτους απέναντί μας.

Σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να εξομαλυνθούν οι πληρωμές μας που δεν επιδέχονται καμιά παραπάνω καθυστέρηση και δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας" αναφέρεται στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: