Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Οι νέες ταινίες γνησιότητας

 Τις νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων παρουσίασαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, Παναγιώτης Βασιλάκης και η αντιπρόεδρος, Μαρία Σκουρολιάκου
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «το συγκεκριμένο σύστημα αποκλείει κάθε μορφή παραποίησης της ταινίας καθώς είναι υδατογραφημένη όπως τα χαρτονομίσματα», ενώ ο έλεγχος για την γνησιότητα των ταινιών θα πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Επίσης στο κάθε κουτί θα υπάρχει πλέον μοναδιαίος αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να σβηστεί, όπως γινόταν στο παρελθόν.
«Με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία υγείας των ελλήνων πολιτών προχωρούμε σήμερα στην αλλαγή των ταινιών γνησιότητας φαρμάκων. Με  αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ώστε να μην υπάρχει κλοπή στο σύστημα διακίνησης φαρμάκων με πλαστές ταινίες γνησιότητας και ότι οι ασθενείς θα παίρνουν γνήσια φάρμακα. Όλη αυτή η προσπάθεια αποδίδει εκατοντάδες εκατομμύρια  από την εφαρμοζόμενη πολιτική μας. Μέρος του οφέλους αυτού θα το επιστρέψουμε το προσεχές διάστημα πίσω στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Μάριος Σαλμάς.
Ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων,  Παναγιώτης Βασιλάκης τόνισε ότι «ο λόγος που οι βελτιώσεις αυτές ανακοινώνονται συνεχώς και βλέπετε και τόσο γρήγορα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι θα έλεγα ο χαρακτήρας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  κ. Σαλμά, ο οποίος δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει τη δυνατότητα να κατανοεί αρκετά καλά τα τεχνικά θέματα που του θέτουμε εμείς. Αυτό σίγουρα αποτελεί  ζήτημα  ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει κανείς να το κατανοήσει, άσχετα αν δεν έχει να κάνει με την πολιτική, με την έννοια της καθημερινότητας που ζούμε».
Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Μαρία Σκουρολιάκου υπογράμμισε ότι «με την εποπτεία και την καθοδήγηση του Υπουργείου έχει γίνει μια τεράστια δουλειά στον ΕΟΦ», ώστε, όπως τόνισε, «το φάρμακο που παράγεται να θεωρηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι είναι το σωστά παραγόμενο».
«Επίσης γίνεται μια δουλειά ελέγχου έτσι ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να ξέρει που πάνε τα χρήματά του γιατί όπως ξέρετε και ο ΕΟΦ είναι μια κρατική υπηρεσία. Από την άλλη οι έλεγχοι εντατικοποιούνται», πρόσθεσε η κα Σκουρολιάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: