Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Πάτρα: Έμφραγμα λόγω κρίσης - Δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τα φάρμακά του!


Το θέμα δημοσιεύει και διεθνές περιοδικό - Ο άτυχος ασθενής που έπαθε έμφραγμα σταμάτησε να αγοράζει φάρμακα επειδή δεν είχε τα 30€ που χρειάζονταν...


Αναγκάζονται να διακόπτουν τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Δεν είναι καινούργιο δυστυχώς, καθώς ολοένα και περισσότεροι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αναγκαστικά ακολουθούν αυτή την οδό. Η έλλειψη χρημάτων βάζει σε κίνδυνο ζωές.

Πατρινός υπέστη οξύ έμφραγμα όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής δυσπραγίας. "Η συμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ. Ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι διέκοψε τα φάρμακά του και μετά από 3 ημέρες μας ήρθε με οξύ έμφραγμα", επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Μάλιστα το περιστατικό που κατέγραψε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι την ίδια ώρα η κρίση λόγω του στρες προκαλεί περισσότερα καρδιακά νοσήματα, δεν επιτρέπει σε πολλούς τη διενέργεια προληπτικών εξετάασεων, ενώ 1 στους 5 που φτάνουν στο νοσοκομείο του Ρίου είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: