Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Μετά τη Χίο κι άλλο κανόνι

Εβαλε λουκέτο ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ) στα Γιάννενα,δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο. 
Ο Συνεταιρισμός ουσιαστικά έχει κλείσει (μόνο το λογιστήριο είναι ανοιχτό, σύμφωνα με πληροφορίες) και τα σχεδόν 40 άτομα που απασχολούσε έχασαν τις δουλειές τους. Μάλιστα την Τρίτη, έκαναν διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Να σημειωθεί ότι έχει βάλει λουκέτο και ο Συνεταιρισμός Πρέβεζας, που ήταν παράρτημα των Ιωαννίνων.

Έτσι, οι περίπου 150 φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, αφού εκτός από τη Γιαννιώτικη Newpharm, άνοιξαν τελευταία και δυο νέες ιδιωτικές αποθήκες.

Να σημειωθεί, ότι πανελλαδικά υπάρχουν περίπου 40 Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών, όμως μόνο αυτοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά είναι οι πιο ισχυροί. Όπως τονίζουν κύκλοι, η Πολιτεία πρέπει να δώσει βάρος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς αυτή μπορεί να βγάλει τον κλάδο του φαρμάκου από την αβεβαιότητα. 
reporter.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: