Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Εικονική ή πραγματική συσπείρωση η επιστολή Θεοδοσιάδη (ΦΣΘ)

 Την προηγούμενη εβδομάδα όσοι καθημερινά παρακολουθείτε τις εξελίξεις και είστε οι πλέον ενεργοί και ενημερωμένοι φαρμακοποιοί θα διαβάσατε τη γεμάτο μαχητικότητα  επιστολή (μιλούσε για εμπαιγμό και δυναμικές κινητοποιήσεις) του προέδρου του ΦΣΘ Κυριάκου Θεοδοσιάδη προς Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ για τη καθιερωμένη πλέον καθυστέρηση στις πληρωμές, οι οποίες ξεπερνούν κάθε μήνα τις 60 ημέρες όπως προβλέπει η νομοθεσία και φθάνει πλέον των 90 και τότε ίσως οι περισσότεροι θα τη συνδυάσατε με τις φήμες και τις εξελίξεις στη διαδοχή  της προεδρίας του ΠΦΣ.
Γιατί λοιπόν, αναρωτηθήκαμε ο πρόεδρος του ΦΣΘ βγαίνει μπροστά με τη παρούσα επιστολή, γιατί δε το έκανε το προηγούμενο μήνα, γιατί αν έχει πληροφορίες ότι δε πρόκειται σύντομα να πληρωθούμε δεν κάνει γενική συνέλευση όπως έκανε πολύ συχνά στο παρελθόν και γιατί δε καλεί το ΠΦΣ να στείλει επιστολή ή το ΦΣΑ και άλλους συλλόγους να τη στείλουν από κοινού και τη στέλνει μόνος του.  
Ο πρόεδρος του ΦΣΘ ως καλός γνώστης του συνδικαλιστικού παιχνιδιού και παλιά καραβάνα στο παιχνίδι της προσωπικής ανέλιξης με τη παρούσα επιστολή προσπαθεί 2 πράγματα να πετύχει.
1ον να βγει μπροστά ως νέος ηγέτης του κλάδου και 2ον να δημιουργήσει κλήμα συσπείρωσης μην αφήνοντας στους ομοτράπεζούς του περιθώρια εσωτερικής διαφωνίας. Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε μια ιδιαίτερα ευφυή και πονηρή κίνηση του νυν αντιπροέδρου που η επιτυχία της θα εξαρτηθεί 
από τη πρόθεση του Θ.Αμπατζόγλου να παραιτηθεί. Ευελπιστούμε βέβαια, ο νυν πρόεδρος να γνωρίζει καλά ότι αν χάσει τη θέση συνδικαλιστικά έχει τελειώσει διότι αν η θέση καταληφθεί από τον αντιπρόεδρο Κ.Θεοδοσιάδη δε πρόκειται να ξαναεπιστρέψει. Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρόεδρο του ΦΣΘ γνωρίζουν ότι δεν είναι Μεντιέγεφ και ότι αν κατακτήσει κάτι δύσκολα το αφήνει.


Ακολουθεί η επιστολή που δημοσιεύτηκε σε πολλά ΜΜΕ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την επιστολή μας αυτή επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τα φάρμακα που έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες Νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.
Δυστυχώς όλες οι υποσχέσεις για εξομάλυνση των πληρωμών αποδείχτηκαν ψεύτικες, όπως ψεύτικες αποδείχτηκαν και οι διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των παλαιών χρεών των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και χρονολογούνται από το 2011 και παλαιότερα.
Σας γνωρίζουμε ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί και αισθανόμαστε ότι για άλλη μια φορά μας εμπαίζετε. Οι φαρμακοποιοί όμως, έχοντας πληρώσει βαρύ το τίμημα της συρρίκνωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε πολύ περήφανοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτό.
Καλούμε τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του Κράτους απέναντί μας.
Σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να εξομαλυνθούν οι πληρωμές μας που δεν επιδέχονται καμιά παραπάνω καθυστέρηση και δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.


Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
 Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άχ αυτό το "κλίμα", μια λαχτάρα που έχετε να το κάνετε "κλήμα" ντε και καλά. Και αποφεύγετε προτάσεις των 10 σειρών και 8 ρημάτων βρε παιδιά! Όση διάθεση για το καλύτερο κι αν έχετε άλλο τόσο μας δυσκολεύετε να διαβάσουμε τις απόψεις σας! Άντε κι είμαστε και σε προεκλογική περίοδο!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ!!! ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ, ΕΔΩ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ , ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ! Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕ ΚΑΙΕΙ, Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ