Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

«ΩΣ ΕΔΩ ...!»

Ο Φ.Σ.Α. προσπαθώντας να πληροφορηθεί όλο το παρασκήνιο της έκτακτης και κατ’ εξαίρεση πληρωμή κάποιων φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από όπου παρέλαβε την σχετική εισαγγελική εντολή, την οποία κατατέθεσε την 15.5.2013 στον ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. 16734).

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ... αρνήθηκε να την υλοποιήσει κατά παράβαση καθήκοντος, τη στιγμή που άριστα γνωρίζει ότι μεταξύ μας υπάρχει έγκυρη συλλογική σύμβαση, δυνάμει της οποίας εμείς προωθούμε προς τον ΕΟΠΥΥ τις συνταγές και τους λογαριασμούς όλων των μελών μας για πληρωμή, πολλώ δε μάλλον ως καθ’ ύλην αρμόδιοι γινόμαστε αποδέκτες όλων των κατασχετηρίων, εκχωρήσεων κλπ εγγράφων που αφορούν ένα έκαστο των μελών μας. 

Όπως καλώς γνωρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά και ο ΠΦΣ που αδυνατεί να πάρει θέση, ο ίδιος ο ΕΠΟΥΥ μας ενημερώνει σε μηνιαία βάση με την αποστολή cd για το ποιά ακριβώς φαρμακεία πληρώθηκαν και για ποια ακριβώς ποσά (κατόπιν περικοπών κλπ) ώστε να μην τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο εν προκειμένω επικαλείται για να παρακάμψει ρητή Εισαγγελική εντολή.

Πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ αποτελούν προσωπικά δεδομένα για τον ΕΟΠΥΥ τα ονόματα όσων πληρώνονται μέσω του συλλόγου μας, αλλά να αποτελούν προσωπικά δεδομένα οι δικές του κατ’ εξαίρεση πληρωμές; 


Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα λέει όλα: Δεν αναφέρει πουθενά τον τρόπο πληρωμής των μελών μας με την αποστολή cd πράγμα που αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, αλλά προσπαθώντας να προκαταβάλει την απόφαση της Αρχής δηλώνει πως « με την χορήγηση στοιχείων των υποβληθέντων δαπανών των φαρμακείων θεωρεί οτι ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ καλυπτόμενα από το φορολογικό απόρρητο»...! Τσιμουδιά για τις μηνιαίες πληρωμές!!!

Ζητούμε για τελευταία φορά να προχωρήσει στην εκτέλεση της παραπάνω εισαγγελικής εντολής, άλλως θα προβούμε σε καταμήνυσή του για παράβαση καθήκοντος.

Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα ανεχτούμε αυθαίρετες ενέργειές του ΕΟΠΥΥ που λαμβάνουν χώρα- υπό το πρόσχημα της δήθεν προστασίας προσωπικών δεδομένων- και δια των οποίων επιχειρείται να ΝΟΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ παράτυπες διαδικασίες, ώστε στο μέλλον ο ΕΟΠΠΥ να πληρώνει όποιον θέλει, όποτε θέλει.....

ΩΣ ΕΔΩ !!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: