Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Το κονκλάβιο, οι μνηστήρες, το αουτσάιντερ και ο επίτιμος

Το παρασκήνιο για τη διαδοχή Αμπατζόγλου ξεκίνησε πριν το Πάσχα. Οι μνηστήρες της προεδρίας ξεκίνησαν τις διερευνητικές κρούσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ καθώς οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ενώ δεν υπάρχει νομικό κώλυμα στη παραμονή Αμπατζόγλου είναι φύση αδύνατο ένα κυβερνητικό στέλεχος να προκηρύσσει απεργίες και κινητοποιήσεις σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη κυβέρνηση. Υπάρχει ηθικό κόλλημα λένε. Ενώ άλλοι θεωρούν ότι άλλες οι εποχές που ο πρόεδρος του ΠΦΣ ήταν και πρόεδρος του ΕΟΦ. Τότε το κλίμα ήταν διαφορετικό και δεν υπήρχε θέμα σύγκρουσης.
Βέβαια,  ο πρόεδρος του ΠΦΣ έριξε το μπαλάκι στο ΔΣ το οποίο και θα κληθεί να αποφασίσει. Σήμερα παρότι κανείς δε βγαίνει ανοιχτά να αμφισβητήσει τη προεδρεία οι μνηστήρες ξεκίνησαν ήδη την αναζήτηση συμμάχων.

Πρώτος στη κούρσα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΦΣΘ ο οποίος ξεκίνησε και πρώτος τα τηλεφωνήματα. Να θυμίσουμε ότι όλο το διάστημα των εσωτερικών διενέξεων μεταξύ Αμπατζόγλου-Λουράντου απέφυγε δια της σιωπής του να παίρνει θέση αφήνοντας τον πρόεδρο του ΠΦΣ να φθείρεται. Σήμερα έχοντας και τη στήριξη του επίτιμου φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στη προεδρεία πράγμα που επί της παρούσης είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχει πολλές αντιπάθειες τόσο στο ΔΣ όσο και στη βάση των εκλεκτόρων και έτσι ευελπιστεί στη βοήθεια του επίτιμου.Ο έτερος αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ.Βαλτάς κρατάει χαμηλό προφίλ και αυτό τον τοποθετεί ως μια μεταβατική λύση κοινής αποδοχής μέχρι τις επόμενες εκλογές. 


Τελευταίος αλλά και πρώτος μέχρι στιγμής στη κούρσα της διαδοχής εμφανίζεται ο πρόεδρος του Πειραιά ο οποίος απέδειξε τη δυναμικότητά του όταν χρειάστηκε αλλά και το τελευταίο καιρό τη πιστότητα του προς τις αποφάσεις του ΠΦΣ  εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συμμαχίες.Το αουτσάιντερ παραμένει ο γραμματέας του ΠΦΣ Δ.Καραγεωργίου ο οποίος το τελευταίο διάστημα με παρεμβάσεις του προσπάθησε να βγει μπροστά. Γνώστης των Ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και χρόνια γραμματέας του ΠΦΣ με εμπειρία. Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε στη σκιά των προέδρων χωρίς να δείχνει ηγετικές τάσεις θα καθιστούσαν την ανάδειξή του στη προεδρία έκπληξη.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του νυν προέδρου κ.Αμπατζόγλου ο οποίος αναμένει να δει τις αντιδράσεις των μελών του ΔΣ και ανάλογα να πράξει. Μυστήριο παραμένει αν φυσικά δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά το Ζήκα ξεχάσατε. το πόνημά του περί ταγών και άλλων ταγαριών άφησε ιστορία. Αποτελεί πλέον κλασικό δοκίμιο στη σύγχρονη δοκιμιογραφία !!!