Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

EKTAKTH ANAKOΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. που συνεδρίασε σήμερα 30-05-13, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Δευτέρα 10-06-13 με πρόταση για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κινητοποιήσεις . Οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ καθώς και η ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται από το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αποτελούν μεγάλα προβλήματα του κλάδου που απαιτούν ΑΜΕΣΗ λύση.

Η προσφυγή φαρμακοποιών διαφόρων τομέων της επικράτειας του Φ.Σ.Α. στους Δήμους για την αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων σύμφωνα με τις «επιθυμίες» εκάστου τομέα, δεν προοιωνίζουν τίποτα το καλό για τον κλάδο. Κάποιοι Δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά!!! Ανεξέλεγκτο όμως ωράριο σημαίνει κατάργηση της συλλογικότητας και επιβολή αναρχίας με αποτέλεσμα όλοι πλέον να οδηγούμεθα και να πράττουμε κατά το ρητό «ο σώζων εαυτόν σωθείτο».

Αν δεν αντιληφθούμε ότι ο Σύλλογος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να διεκδικήσει τίποτα άν υπάρχουν στο εσωτερικό του διασπαστικές κινήσεις , τότε είμαστε πράγματι χαμένοι.

Αν δεν αποδεχθούμε ότι το «διαίρει και βασίλευε» είναι ο κανόνας λειτουργίας ενός εφερέγγυου και ανεκδιήγητου κράτους, θα αποτελέσουμε σύντομα εύκολη λεία .

Εκφράζοντας προσωπική άποψη, η συμμετοχή μας σε νέα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση την οποία προτείνουμε, δεν μπορεί να υπάρχει με τα παλιά δεδομένα. Εχουμε πικρή πείρα και από τον Π.Φ.Σ. αλλά και από δικούς μας ... καλοθελητές-υποστηρικτές της κυβερνητικής προπαγάνδας. Αν δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας ψάξουν κορόϊδα...


Από την άλλη, η αντιμετώπιση σημερινών προβλημάτων με την νοοτροπία «παλαιάς κοπής» και με συνταγές αποτυχημένες, δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα...
Το έχω πει πολλές φορές: Οι Σύλλογοι δεν ανήκουν σε κανέναν. Δεν ανήκουν στους προέδρους, ούτε στα Διοικητικά Συμβούλια, ούτε στους Τομεάρχες. Οι Σύλλογοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας σαν μια ομάδα που αγωνίζεται ο ένας για τον άλλον και που όλοι πιστεύουμε ότι ο «θάνατος» του διπλανού μας είναι ο προάγγελος του δικού μας.

Δεν μπορώ να παραμείνω απαθής στο δόγμα «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε……κ.λ.π.». Το ωράριο εξελίσσεται σε «τσουνάμι» που θα καταπιεί όλους μας.... Οι καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε συνδιασμό μαε το "πληρώνω ... όποτε θέλω και ... όποιον θέλω" προκαλεί οικονομική ασφυξία... Ο ΕΟΠΥΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ...

Είναι αναγκαίο λοιπόν να ξαναβρούμε τη σύμπνοια και την αποφασιστικότητα, που τόσους αγώνες μας κέρδισε και σε τόσες διεκδικήσεις μας δικαίωσε.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: