Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε “Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία”

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ»

Συνάδελφοι, 

Η αφαίμαξη πόρων και ύλης από τα Φαρμακεία μας συνεχίζεται αμείωτη, ο επιστημονικός μας ρόλος αμφισβητείται, η καθημερινότητά μας έχει γίνει αφόρητη. Από την είσοδο της κρίσης στη χώρα μας έως και σήμερα, το ελληνικό Φαρμακείο είναι ο κλάδος που δέχθηκε από τα πιο σκληρά και ανελέητα χτυπήματα μέσα από τη λαίλαπα των επώδυνων μέτρων που επεβλήθησαν στην ελληνική κοινωνία. 

Η ελεύθερη πτώση που καταγράφει ο κλάδος μας σε όλους τους τομείς είναι ολοκληρωτική. Oικονομική, θεσμική, συνδικαλιστική και συλλογικού ηθικού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα ασυγκράτητη. Συνεπώς, η αλλαγή συμπεριφοράς και πλεύσης όχι μόνο των πρωτοβάθμιων αλλά και του Δευτεροβάθμιου Συλλογικού μας οργάνου (ΠΦΣ), που μεταξύ άλλων θα απορρέει μέσα από νέα πρόσωπα με νέες ιδέες και οράματα, είναι η επιθυμία των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κλάδος δεν εκπροσωπείται επαρκώς και αρκείται στωϊκά σε ένα απολιθωμένο μοντέλο συνδικαλισμού, με ανεπαρκή - κομματικοποιημένη τακτική επίλυσης των ζητημάτων μας, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα επιτυχών δράσεων. Ο ενθουσιασμός αποθαρρύνεται. Η πείρα αδυνατεί να καθοδηγήσει. Ο «χρωματισμός» αρνείται να ξεθωριάσει. Η τρομοκρατία επιβάλλεται...

Οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο, με κορύφωση την μετατροπή του Π.Φ.Σ. σε «γραφείο τύπου» του ΕΟΠΥΥ , λειτουργώντας ως άτυπος εφησυχαστικός και παραπληροφοριακός κρατικός μηχανισμός, αποδεικνύουν τις προθέσεις αυτών που οδήγησαν τον κλάδο στη σημερινή κατάσταση αποδυνάμωσης και απαξίωσης. 

Εκ των πραγμάτων είναι πλέον απαραίτητη η δημιουργία μιας νέας παράταξης, ανοικτής μεν στα κελεύσματα των καιρών αλλά και ικανής να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου και να ξαναδώσει όραμα και προοπτική εκσυγχρονισμού και δημιουργικής εξέλιξης στο ελληνικό Φαρμακείο. Μιας παράταξης απαλλαγμένης από την παρουσία όλων όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην κατρακύλα του κλάδου, συμμετείχαν σε όλες τις «μεθόδους» απαξίωσής του, και προσπάθησαν με λύσσα να μας κρατήσουν αλυσοδεμένους με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Μιας παράταξης που θα συμβάλει στη δημιουργία μιας αμφίδρομα επωφελούς συνεργασίας με το Κράτος, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να μας αντιμετωπίσει ξανά ως συνεργάτες στις προσπάθειές του...! 

Οφείλουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, να διεκδικήσουμε μαζί τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, που προϋποθέτει την ουσιαστική παρουσία και τη δυναμική σας παρέμβαση στο συνδικαλιστικό «γίγνεσθαι» του κλάδου.

Μαζί θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα για να διασώσουμε το Φαρμακείο σήμερα,
Μαζί θα γυρίσουμε σελίδα προς το το Φαρμακείο του αύριο,
Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε …

“Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία”

Σας καλούμε όλους μαζί μας 

Χωρίς κομματικές ταυτότητες
Χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς ή περιορισμούς
Χωρίς αδράνεια και μεμψιμοιρία για τα λάθη του παρελθόντος

για ένα κοινό αύριο, για μια κοινή πορεία, που θα διασφαλίζει και θα εξελίσσει την ύπαρξή μας, ενω παράλληλα θα αναγεννήσει την αισιοδοξία μας μέσα απο ρεαλιστικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: