Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΠΦΣ: "ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ"

PFS  Αθήνα, 28/6/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους των φαρμακοποιών εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης εξόφλησης τόσο των τρεχουσών όσο και οφειλών προηγουμένων ετών.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ποσό 75.000.000 ευρώ από το 2010 ενώ παρά τις δεσμεύσεις του τέως προέδρου του ΕΟΠΥΥ δεν έχει εξοφληθεί ο μήνας Μάρτιος, πράγμα απαράδεκτο αλλά και εξωσυμβατικό .
Ο ΠΦΣ έγκαιρα είχε επισημάνει από τον περασμένο χρόνο, την έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και τους κινδύνους για τους φαρμακοποιούς και τους άλλους παρόχους. Τα προβλήματα όμως διογκώθηκαν και έγιναν σχεδόν ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες.
Η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πρέπει να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα αυτά και να «σηκώσει τα μανίκια» για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανασυγκροτηθεί και να  λειτουργήσει ομαλά.
Πρέπει όμως και η Πολιτεία να βοηθήσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ε.Ε. με την ενίσχυση του χρηματοδότησης του .
Προς το παρόν οι φαρμακοποιοί τιμωρούνται γιατί …. η φαρμακευτική δαπάνη είναι  εντός των μνημονιακών στόχων!! Και τα φαρμακεία με αυξανόμενο ρυθμό μπαίνουν στον Τειρεσία, τα κατασχετήρια πολλαπλασιάζονται και τα πρώτα λουκέτα έχουν μπει.
Ας μην πληρώσει ο φαρμακευτικός κλάδος και η φαρμακευτική περίθαλψη την ολιγωρία των τελευταίων μηνών, που έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού τον ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: