Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Σάλος με δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας

 Σοβαρούς τριγμούς προκαλούν δηλώσεις της κ. Φωτεινής Σκοπούλη περί αντιμετώπισης 'άρπα - κόλλα' των θεμάτων της Υγείας από το αρμόδιο υπουργείο.

Η υφυπουργός Υγείας άφησε το Σάββατο και αιχμές για ελλιπή ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον υπουργό Υγείας.


Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ζήτησε την Κυριακή εκ νέου την παραίτησή της, κάνοντας λόγο για κίνδυνο στη Δημόσια Υγεία:

'Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας, η οποία προσβάλλει τον πρωθυπουργό, τους κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει καμία θέση στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία. 

Μία υπουργός, που μιλά χωρίς να γνωρίζει, που εμποδίζει τη λειτουργία του κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, που παρακωλύει την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν....όσο γρηγορότερα φύγει από το υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας'.

Το προεδρείο του Συλλόγου ζητεί την παραίτηση και αποπομπή της κ. Σκοπούλη, επισημαίνοντας ότι '...η Δημόσια Υγεία δε μπορεί άλλο να βρίσκεται στα χέρια άσχετων, αδιάφορων και επικίνδυνων καιροσκόπων...'.


Χαμός

Με συνέντευξή της σε σαββατιάτικο φύλλο, η υφυπουργός Υγείας επιτέθηκε στον πολιτικό της προϊστάμενό της κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σημειώνοντας ότι '...το υπουργείο αντιμετωπίζει άρπα - κόλλα την Υγεία...'.

Άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ελλιπή ενημέρωση, καθώς δεν του τα λέει όλα ο υπουργός του!

Την Παρασκευή, η κ. Σκοπούλη άφησε αιχμές και για τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, με αφορμή το θέμα του καπνίσματος:

'Δεν μπορούμε να βάζουμε φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μην βάζουμε φόρους στο τσιγάρο', είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία είναι υπόθεση της κυβέρνησης...
iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: