Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Παπαγεωργόπουλος: «Δε με στήριξαν»!

 Σκληρές κατηγορίες αλλά και ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία για τη μη στήριξη στην προσπάθειά του να ανακάμψει ο ΕΟΠΥΥ, απηύθυνε ο παρατηθείς πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή παραίτησης του που έδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Ευθύνες στα υπουργεία Οικονομικών αλλά και Εργασίας αποδίδει ο τέως πλέον πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή παραίτησής του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia ο κ.Παπαγεωργόπουλος που έδωσε το πρωί της Τετάρτης την επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει: «Ζήτησα από το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο εργασίας να συνδράμουν το έργο του ΕΟΠΥΥ. Το υπουργείο οικονομικών με ελλειμματική χρηματοδότηση και το υπουργείο εργασίας με συντεχνιακό τρόπο δεν έδωσαν τα 1000 άτομα , τα 500 από το ΙΚΑ και τα 500 από τα άλλα Ταμεία, για να στηρίξουν τον ΕΟΠΥΥ».
 
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του- μέσω της οποίας επιχειρεί να δείξει τη δυσαρέσκειά του στον πρωθυπουργό- σημειώνει μεταξύ άλλων: «σε μια ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των υπευθύνων προκειμένου να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ που ανήκει στον ελληνικό λαό, υποβάλω την παραίτηση μου για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας. Για να μην είναι ο ΕΟΠΥΥ ο σάκος του μποξ και ο κάλαθος των απορριμμάτων».
 
Πάντως ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του σε συνέδριο της ΗΔΙΚΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος είναι ένας κύριος. Είχαμε καλή συνεργασία όλοι μαζί του αλλά στην παρούσα φάση και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ κρίναμε ότι έπρεπε να κινηθούμε διαφορετικά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: