Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Γ.Γκορτζίλας για τη ΓΣ του ΠΦΣ

  Να προσπαθήσω να εκφράσω τις σκέψεις μου... Ακούστηκαν κ λεχθηκαν πολλά για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου ( ΜΥΣΗΦΑ , ΠΚ, ΡΟΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ -ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΕΩΝ , ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΥΥ ) . Ολα αυτά καλώς λεχθηκαν, είναι θέματα που μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια κ έτσι θα συνεχίσει να γίνεται .
Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι το κλίμα στο οποίο διεξάγονται τους τελευταίους μήνες οι ΓΣ του ΠΦΣ .Για να εξηγούμαι .. Διαφωνίες πάντα υπάρχουν κ αυτές θα πρέπει να πηγάζουν από την αντίληψη - θεώρηση των πραγμάτων ( δεν λέω ότι οι ΓΣ πρέπει να είναι " μοναστήρι ") εστιαζω λοιπόν στα εξής :

- τα ΔΣ είναι υπεύθυνα κ υπόλογα για τις ενέργειες τους . Αυτές λοιπόν οι ενέργειες μπορεί να γίνονται κάτω από συνθήκες πλήρους διάλυσης της χώρας αλλα κ των θεσμών της. ( Μην " ξεχναμε " οτι οι Φαρμακευτικοι Συλλογοι ειναι θεσμοί).Σίγουρα είναι δύσκολα διαχειρησιμη η κατάσταση , όμως για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση κ πολλές φορές μπορεί να φαίνεται ότι φτάνουμε σε αδιέξοδο . Δεν στέκομαι σε αυτά που ειπώθηκαν ( μυστικές συναντήσεις κτλ) , κρατάω την ουσία .. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κ ότι καλύτερο μπορούμε να εξασφαλίσουμε για τα φαρμακεία μας , είναι θετικό . Αλλωστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κατ'ουσιαν κοινά κ μαζί πρέπει να τα λύσουμε .
- ο ΠΦΣ είναι το ανώτατο όργανο μας κ οφειλουμε να μην το ευτελισουμε! Αυτό ισχύει κ για τους εκλεγμένους συμβούλους αλλα κ για όλους εμάς . Μην το παραβλέπουμε !!!
Αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει είναι η στείρα αντιπαράθεση , η " επί προσωπικού βολή κ απάντηση ", το γεγονός ότι στοχοποιουνται πρόεδροι συλλόγων , μέλη διοικήσεων μόνο κ μόνο γιατι μπορεί να εκφράζουν μια διαφορετική άποψη ( που καποιες φορές έχουν δίκιο - άλλες πάλι όχι )..
Ολοι έχουν να προσφέρουν κάτι , άλλωστε η γνώση δεν είναι προνόμιο των διοικούντων .. Ομως το να φωνάζουμε μόνο χωρίς να προτείνουμε δεν οδηγεί πουθενά .
- δυστυχώς οι παρατάξεις καλά κρατούν . Αυτό είδα χθες κ απογοητεύτηκα.. Πλέον δεν έχει σημασία ποιος λέει κάτι , αλλα που " ανήκει " αυτός που το λέει .Ακριβώς αυτή η άποψη κάνει τα ώτα να " ανοίγουν " ή να "κλείνουν "..συνάδελφοι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!!!! Κινδυνεύουμε να χάσουμε το δάσος!!!

Τα ΔΣ πρέπει να λειτουργούν σαν μια ομάδα .. Μια ομάδα που θα εκτελεί τις αποφάσεις των ΓΣ , αλλα κ θα προτείνει λύσεις εκεί όπου όλοι εμείς δε μπορούμε να φτάσουμε για διάφορους λόγους . Να αποπνέει αισιοδοξία , πυγμή κ να μην σταματά μπροστά στα οποια " αδιέξοδα " βάζουν οι πολιτικές δυνάμεις , χωρίς ταυτόχρονα να χαρακτηρίζεται ως συντεχνία .. Πως θα γίνει αυτό ;;;

Με σεβασμό στον εαυτό μας , στους άλλους συναδέλφους κ στο επάγγελμα μας .. Από εκεί ξεκινούν όλα !!!
Γιάννης Γκορτσίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: