Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Θεραπευτικά πρωτόκολλα από Σεπτέμβριο

  Θεραπευτικά πρωτόκολλα για τουλάχιστον πέντε θεραπευτικές κατηγορίες και ισάριθμα νοσήματα ενεργοποιεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για θεραπευτικές λύσεις «πακέτα» με βάση τις οποίες οι ιατροί θα προχωρούν στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών.
Τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες σωστής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν κατά γενική ομολογία να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των γιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, προς όφελος του ασθενή.
Η χρήση τους ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση της αντιπροέδρου του ΕΟΦ, Μαρίας Σκουρολιάκου με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη. Η κα. Σκουρολιάκου ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πρόθεση του ΕΟΦ είναι τα εν όλα τα πρωτόκολλα να τεθούν σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: