Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

  Η τακτική εκ μέρους της κυβέρνησης να ασκεί κοινωνική πολιτική με επιβάρυνση της τσέπης των ασφαλισμένων, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους και μέσω των φαρμακοποιών με την καθυστέρηση των πληρωμών τους, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα περί δήθεν χορήγησης μέσω των φαρμακείων των αναλωσίμων του Σακχαρώδη Διαβήτη, χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων, μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται. Οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τελικά τη διαφορά του 25% που προκύπτει από την μείωση της τιμής των αναλωσίμων υλικών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.


Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση πράγματι θέλει να απαλλάξει τους ασφαλισμένους από τη συμμετοχή τους σε αυτά τα υλικά, θα πρέπει να αποζημιώνει ο ίδιος ο οργανισμός ολόκληρη την αξία του υλικού. Όταν η χονδρική τιμή των προϊόντων αυτών δεν μειώνεται, πως είναι δυνατόν να απαιτείται από τον ΕΟΠΥΥ η μείωση της λιανικής τιμής κατά 25%, που είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων;
Για να μη μιλήσουμε για τη διαρκή καθυστέρηση των πληρωμών μας από τον Οργανισμό, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η επιδιώξη ειναι να διακινουνται προιοντα τριτοκοσμικης προέλευσης και εκει θα οδηγηθει η αγορα , αφου απο την μια η αγοραστικη δυναμη των ασθενων εχει ελαχιστοποιηθει και απο την αλλη ο " ανταγωνισμος " των φαρμακειων για να αποσπασουν πελατες ... ( ας μην επετρεπαν τον ηλεκτρονικο κανιβαλισμο των τιμων οι συλλογοι ) . Η ποιοτητα προιοντων και υπηρεσιων θα μπορουσε να αντιμετωπισει λογιστικες τακτικες στην υγεια , παραδειγμα λιστα αναλωσιμων εγκεκριμενων απο επιστημονικους φορεις αλλα και απο φαρμακευτικους συλλογους ( παραλληλο παραδειγμα με τα εγκεκριμενα ηλεκτρονικα πιεσομετρα )