Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Η πρόταση του νέου προέδρου του ΠΦΣ - πάρτε δάνεια !!!

Η πρόταση του νέου προέδρου του ΠΦΣ στην ουσία λέει, βάλτε το κεφάλι σας στο τορβά. 
Είναι γεγονός ότι σε ένα κλίμα ανασφάλειας και με τον ΕΟΠΥΥ να καρκινοβατεί ο δανεισμός από τις τράπεζες αυξάνει τις επισφάλειές μας και ίσως αποτελεί τη ταφόπλακα για πολλούς σε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών. Αν οι τράπεζες δέχονταν ως εγγύηση τις μελλοντικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ίσως να αποτελούσε μια λύση αλλά κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται αυτόν τον οργανισμό που χρωστάει σε ότι κινείται!!!
Μη ξεχνάτε επίσης τι έγινε με το factoring στον ΟΠΑΔ όταν σταμάτησε να πληρώνει και πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν να πληρώνουν υψηλά επιτόκια.  
Η πρόταση μας αντιθέτως για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας είναι: διεκδικήστε μεγαλύτερες πιστώσεις από τις αποθήκες, προχωρήστε σε τοπικές συστεγάσεις και προσαρμωστείτε  στα νέα δεδομένα εφαρμόζοντας σύγχρονους κανόνες marketing, στα πλαίσια της δεοντολογίας, με προωθητικές ενέργειες, αυξάνοντας το ρευστό από τις πωλήσεις παραφαρμακευτικών.  
Θα περιμέναμε λοιπόν, από το νέο πρόεδρο να είναι πιο προσεκτικός και μαζί με την ακόλουθη ανακοίνωση να προειδοποιούσε και για τους κινδύνους που επιφέρει ένας δανεισμός σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και όχι να μας λέει τρέξτε να προλάβετε γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανακοινώσεις του ποδαριού τέτοιες εποχές δε χωράνε. 

Εκ της ΚΙΝΕΦ
Κίνηση νέων Φαρμακοποιών 
Κίνηση ενωμένων φαρμακοποιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΦΣ :

ΑΘΗΝΑ 12/7/2013
Πρόγραμμα χαμηλότοκων  δανείων  για την ενίσχυση της ρευστότητας και των φαρμακείων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πρόγραμμα «Δανείων Επιχειρηματικής ανάπτυξης» αφορά και φαρμακεία για την χρηματοδότηση αγοράς φαρμάκων, πρώτων υλών και γενικών εξόδων της επιχείρησης.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθυνθούν το συντομότερο δυνατόν στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται γιατί το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι συγκεκριμένο και απορροφάται με γοργούς ρυθμούς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τα χορηγούμενα δάνεια είναι από 10.000 έως 300.000 Ευρώ, διάρκειας έως 48 μηνών και με επιτόκιο από 3,90 έως 4,45%.

                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ισχυρά συμφέροντα εχουν "ενοχληθεί " απο την ανθεκτικότητα αλλα και την ανεξάρτητη πορεία των φαρμακείων .
Μήν τσιμπατε σε ύποπτες προσφορες με επιστροφ;eς χρημάτων που μπορει να σας μπλέξουν . Ολα τα φαρμακεια να συνεργάστουν με συνεταιριστικες τραπεζες η να ιδρυθεί συνεταιριστικη τραπεζα .Ανεξάρτητα φαρμακεια χωρίς υποχρεωσεις , αντισταθείτε στην υποδούλωση σας και την εκχωρηση της ιδιοκτησίας σας .Προωθήστε φάρμακα και παραφάρμακα που παράγονται στην χώρα .